Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Powell och Simpson också fast för doping

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andrew Medichini

Först släpptes bomben att amerikanska sprintern Tyson Gay dopat sig.

Och nu växer en dopinghärva kring det jamaicanska landslaget

Agenten Paul Doyle bekräftade under kvällen för AP att både Sherone Simpson och Asafa Powell testats positivt för doping.

Samtidigt uppger The Telegraph att även Nesta Carter åkt fast - uppgifter som än så länge är obekräftade.

Nyheten  om att den amerikanska sprintern Tyson Gay åkt fast för doping och  därmed missar VM i Moskva om en månad, slog ner som en bomb.

Jamaicanska  The Gleaner rapporterade i samma veva att även fem jamaicanska  friidrottare åkt fast - och spekulationer om vilka det handlade om spred  sig snabbt.

Det rör sig om tre sprinters och ytterligare två  aktiva. De ska ha blivit testade under de jamaicanska mästerskapen som  gick 20 till 23 juni.

Preparatet oxilofrine

Sky News gick  sedan ut med uppgiften att Asafa Powell testats positivt. Uppgifter som  agenten Paul Doyle senare bekräftade för AP - och då offentliggjordes  det även att Sherone Simpson också testats positivt.

– De är  förkrossade. Jag känner mig optimistisk om att Asafas och Sherones namn  kommer att rentvås. Jag hoppas att vi kan bevisa att det var ett medel  som de tog omedvetet efter vår interna utredning, säger Paul Doyle till  AP.

Enligt Doyle har testerna visat att Powell och Simpson hade  det otillåtna preparatet oxilofrine i kroppen under de jamaicanska  mästerskapen. Powell har vänt sig till sin familj och fans med ett öppet  brev. Även Simpson har gjort ett uttalande.

– Det är en svår tid  för mig. Mitt lag och jag kommer att försöka att göra allt vi kan för  att ta itu med det här så fort vi kan, säger Simpson enligt AP.

Uppgifter om Carter

The Telegraph uppger samtidigt att dubbla OS-guldmedaljören Nesta Carter också har testats positivt.

Asafa  Powell är 31 år. Han har ett VM-guld i stafett från Berlin, VM-silver  från Osaka 2007, två VM-brons från Osaka och Berlin 2009. Powell har  även ett OS-guld i stafett från Peking 2008.

Simpson vann OS-guld  på 400 meter 2004 i Aten och silver på samma distans på OS i London i  fjol. Hon har även tagit silver på distansen 100 meter under OS i Peking  2008.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.