Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misshandlad av en annan fånge

Foto: THEMBA HADEBE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALON SKUY / AP TT / NTB SCANPIX
Foto: LUCKY NXUMALO / AP TT NYHETSBYRÅN

Skandalstjärnan Oscar Pistorius har tvingats uppsöka i vård i fängelset.

OS-profilen har blivit misshandlad av en annan fånge. 

Den före detta friidrottsstjärnan sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp i parets hem på alla hjärtans dag i februari 2013. I september 2014 dömdes han till fem års villkorlig fängelsedom för vållande till annans död. Efter att ha avtjänat tio månader i fängelse släpptes han ut för att sitta resten av straffet i husarrest.

Åklagarna överklagade domen - och i december 2015 skärptes brottsrubriceringen till mord. En ny rättegång tog vid, och i juli 2016 dömdes Pistorius till sex års fängelse, vilket senare höjdes till 13 år och fem månader.

Pistorius misshandlad

Nu har Pistorius farit illa av sin fängelsevistelse. Sydafrikanska medier rapporterar att 30-åringen blivit misshandlad av en annan fånge.

– Oscar Pistorius har synliga skador efter en incident med en annan fånge, ett bråk om en av institutionens telefoner på avdelningen där båda fångarna sitter, säger fängelsets talesperson Singabakho Nxumalo i ett uttalande enligt sajten News.com.  

Har tidigare förts till sjukhus

En officiell utredning har inletts av fängelseledningen. 

Det här är inte första gången Pistorius tvingas uppsöka läkarvård under sitt fängelsestraff. I augusti lades han in på Kalafong-sjukhuset i Pretoria efter att ha förts dit akut. Fängelsevakterna ska ha misstänkt att 30-åringen drabbats av en hjärtattack. Pistorius hade då vittnat om att han kände av smärtor i bröstet. 

Pistorius har tagit sex guld i Paralympics-sammanhang. Han skapade rabalder i idrottsvärlden när han blev en av få funktionshindrade idrottare som tävlade i ordinarie mästerskap. 2012 blev han förste amputerade löparen i ett OS.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.