Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappan: ”Får fortfarande negativa kommentarer”

Med hopp över sex meter finns det tillräckligt med tid att fira på väg ner i mattan. Hör Armand Duplantis berätta om bästa känslan i en intervju med CNN.
Armand Duplantis.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Greg Duplantis.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Här kommer ett första smakprov från dokumentären om Armand Duplantis.

I trailern berättar pappa Greg Duplantis bland annat om reaktionerna efter att ”Mondo” valde bort USA för att i stället tävla för Sverige.

– Vi får fortfarande negativa kommentarer, säger han.

Armand Duplantis, 19, har slagit världsrekord i två tävlingar i rad och är världens just nu hetaste friidrottare. Dessutom är han den stora guldfavoriten inför stavhoppet på OS i Tokyo i sommar.

Passande nog kommer det under året också en dokumentär om ”Mondo”.

Filmskaparen Brennan Robideaux har under flera års tid följt Duplantis och varit med bakom kulisserna. Snart är han redo att släppa dokumentären ”Born To Fly”.

– Jag tror det finns sidor av ”Mondo” man inte sett förut. Jag har finansierat hela filmen själv så här långt, vilket har lett till att jag har fångat många uppriktiga och öppna ögonblick med honom och hans mamma och pappa, säger Robideaux till SportExpressen.

Blir kallad förrädare

I en trailer får vi ett första smakprov på vad dokumentären kommer att innehålla. Där får vi se filmklipp på Duplantis som liten, vi får se honom i skolan och hemma i lägenheten (där han inte förstår hur man sätter i gång spisen).

Pappa Greg Duplantis berättar också hur det var för ”Mondo” att nobba USA och i stället börja tävla för Sverige.

– Han har dubbelt medborgarskap och folk säger att han går i sin pappas fotspår, men han går i sin mammas fotspår. Hon växte upp i den svenska friidrotten, säger Greg Duplantis.

– Vi får fortfarande negativa kommentarer. ”Kappvändare”, ”förrädare”, ”han är ingen riktig svensk”, ”han pratar inte språket flytande”…

Flyttar till Sverige

Det var redan 2015 som Armand Duplantis tog beslutet att börja tävla för Sverige, en nyhet som SportExpressen var först med att berätta om. Landslagsledaren Jonas Anshelm förklarade då: ”Det här är helt otroligt. Han är en framtida sexmetershoppare.” Fyra år senare har han hoppat 6,18 och är därmed bäst genom alla tider.

Duplantis letar just nu efter lägenhet i Uppsala där han kommer ha sin bas under uppladdningen inför OS i Tokyo.

Andra rekordhoppet på en vecka

Armand Duplantis satte sitt andra världsrekord på en vecka i Glasgow i söndags. Se hoppet här. BIlder från Kanal 9.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.