Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paniklösningen efter det jobbiga samtalet

Karin Torneklint.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Matilda Elfgaard.Foto: Bildbyrån.
Klara Rådbo till vänster.Foto: Instagram.

Restriktionerna gör att Karin Torneklint inte får ta in några ersättare till Finkampen.

Och i morse kom ett nytt återbud. 

Bianca Salming, Andreas Otterling och Kim Amb hade redan kastat in handduken. Nu tvingas Karin Torneklint även stryka spjutkastaren Matilda Elfgaard ur truppen till Finnkampen 2020, som avgörs i helgen.

– Ja, hon ringde mig i morse och berättade att hon blivit sjuk, säger Torneklint.

Och det var inget samtal du ville ha?

– Verkligen inte. Vi kan ju inte ta in några ersättare nu, eftersom alla måste ha blivit coronatestade innan de kan åka över. Och damernas spjut är under lördagen.

Torneklint övervägde först att behålla Matilda Elfgaard i truppen, i hopp om att hon skulle hinna tillfriskna. Men efter att ha rådgjort med läkaren Sverker Nilsson togs beslutet att stryka Elfgaard.

”Då får jag lite ångest!”

Och Torneklint fick då leta efter ersättare i den egna truppen.

– Jag fick börja fundera på vem som skulle kunna hoppa in och valet föll på Klara Rådbo som ska tävla i trekamp. Hon tävlar under söndagen och skulle därmed kunna vara med i spjutet på lördagen.

– Klara coronatestades i går, så jag fick ringa och höra om hennes testsvar hade kommit. Och det hade det. Hon var frisk! Så nu kör hon spjut också.

Har alla fått svar på sina coronatest nu?

– Nej, de som testades sent under torsdagen har inte fått sina svar än. Det kommer nog inom de närmsta timmarna. Och det kan ju hända att någon visar sig vara sjuk… då får jag lite ångest!

Klara Rådbo, 19, har ett personligt rekord på 41,57 i spjut, vilket är drygt elva meter kortare än Matilda Elfgaards personliga rekord som lyder 53,46.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.