Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka bilder – faller ihop mitt under loppet

Duplantis slog stadiumrekord – se hoppet här

Otäcka bilder på Erik Hagberg, 24, under Finnkampen.

Mitt under sprinten på 100 meter fick svensken en misstänkt bristning – och föll ihop på banan.

– Aj, aj, aj!, utbrister experten Kajsa Bergqvist i SVT. 

Hagberg lämnade sen Stockholms Stadion på bår.

Finnkampen drog i gång under lördagen med svenska framgångar – och bakslag.

Perseus Karlström slog till med ett svenskt rekord i 10 000 meter gång. Men tävlingarna fick en dyster fortsättning med svenska ögon sett under 100 meter för herrar. 

Mitt under loppet åkte Erik Hagberg på en misstänkt muskelbristning och scenerna blev obehagliga när svensken först flög upp med armarna i luften och sedan föll ihop på banan.

– Han stupar i backen!, ropar kommentatorn Jacob Hård i SVT.

Bergqvist: ”Det är så tråkigt att se”

Samtidigt som svenske Henrik Larsson sprang hem segern så var lagkamrater och medicinsk personal snabbt framme efter loppet för att titta till 24-åringen som vred sig i rejäla smärtor.

– Det är så tråkigt att se sådana här skador. Det ligger så mycket jobb och kämpande bakom att stå på startlinjen över huvudtaget. Och så händer en sån där grej som gör att man inte bara missar resten av den här säsongen utan kanske även uppbyggnaden av nästa säsong, säger experten Kajsa Bergqvist i SVT.

Henrik Larsson, som vann på 10.24, gladdes över segern men sände också sina tankar till Hagberg när SportExpressen träffade honom efter målgång. 

– Jag noterade det. Det är synd om honom. Han har haft en så stor potential i många år. Det är väldigt synd att det händer igen, säger Larsson.

Efter Henrik Larsson blev finländarna tvåa, trea och fyra genom Riku Illuka, Samuel Purola och Konsta Alatupa och säkrade därmed poängsegern med 12-9 i grenen till Finland.

På damernas 100 meter slog Irene Ekelund till med en seger på 11.44, hennes bästa tid på sex år.

– Det här betyder jättemycket efter det jag gått igenom, säger Ekelund som vann framför finskorna Lotta Kemppinen och Nooralotta Neziri.