Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OS-hoppet död – blev endast 26 år gammal

Foto: LEE JIN-MAN / AP
Foto: Martti Kainulainen / NTB scanpix

OS-medaljhoppet Braian Toledo, 26, är död.

Spjutkastaren har avlidit efter en motorcykelkrasch i Argentina, La Nacion.

Som junior vann Braian Toledo, 26, mängder av medaljer: bland annat ungdoms-OS 2011 och han kom också trea i spjutkastning under ungdoms-VM i italienska Brixen 2009.

Nu är han död.

Argentinas medaljhopp i spjut inför OS i Tokyo till sommaren var inblandad i en motorcykelolycka i hemstaden Marcos Paz, en förstad till huvudstaden Buenos Aires, och avled omedelbart, skriver flera argentinska medier.

Enligt argentinska Clarin hade Toledo precis ätit middag med sin familj när olyckan var framme. La Nacion skriver att inget annat fordon var inblandat i olyckan.

OS-hoppet Braian Toledo död i motorcykelolycka

Toledo var med i OS i London 2012 som 18-åring och kom där på plats 30. Fyra år senare slutade han på tiondeplats.

Toledo noterade ett personbästa på 83.32 från tävlingar i Peking 2015, en notering som också är argentinskt rekord i spjut.

”Hans bortgång krossar oss alla”, skriver den argentinske politikern Ricardo Alfonsin på Twitter.

Även storklubbarna Boca Juniors och River Plate sörjer Toledos bortgång.

”En sorgens dag för all argentinsk idrott”, skriver River Plate.

https://twitter.com/RiverPlate/status/1233024370588647425

Annimari Korte: ”Braian var aldrig rädd”

Toledo sörjs även av den finska 100 metersstjärnan Annimari Korte.

”'Jag skulle hellre dö när jag gör något jag älskar än att inte leva över huvud taget' var en av de sista sakerna du sa till mig. Vila i frid min otroliga vän”, skriver hon på Twitter.

Hon fortsätter:

”Jag var riktigt irriterande och sa åt Braian hela tiden att inte köra motorcykel. Jag sålde min egen för ett år sedan eftersom jag var rädd över att skadas på väg till träningen. Men Braian var aldrig rädd, och det var var han älskade att göra mest av allt.”

https://twitter.com/annimarikk/status/1233010139793248258

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.