Foto: Thomas Engstrom +1 917-386-3250
 Foto: Thomas Engstrom +1 917-386-3250

"Om Kallur lyckas blir hon världshistorisk"

Publicerad

Hon blev mamma för ett år sedan och tog sedan ett uppehåll för att låta kroppen återhämta sig. Men nu siktar Sanna Kallur, 33, på OS-guld i Rio.

– I den längre horisonten är det så klart ett OS-guld i Rio som jag siktar på, säger hon till SVT.

På grund av skador har Sanna Kallur inte kunnat tävla ordentligt på så länge som fem år. Men nu är häcklöparen på väg tillbaka och har åter siktet inställt på tävlingsarenorna. Och hon siktar högt inför comebacken: Målet är att ta OS-guld i Rio 2016.

– I den längre horisonten är det så klart ett OS-guld i Rio som jag siktar på. Det är det jag vill, säger Kallur.

– Jag tänkte förut att ”final, det kan man sikta på”. Men varför ska man göra det? Är man i final då har man ju medaljchans. Jag siktar på guld, det är det jag vill.

”Det är omöjligt men det går”

SVT:s expert Anders Gärderud är förvånad över Kallurs höga målsättning.

Men tror ändå att 33-åringen kan lyckas.

– Hon sticker ut hakan rejält och skulle hon lyckas efter ett uppehåll på fem år nu skulle hon bli världshistorisk. Jag känner inte till någon som lyckats med något liknande, säger SVT-experten.

– Jag säger som James Bond ”Det är omöjligt men det går”.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag