Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snuvades: ”Det är lotteri – helt seriöst”

Khaddi Sagnia
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Khaddi Sagnia
Foto: SVT

Khaddia Sagnia hoppade näst längst – och kom trea.

I Diamond League-tävlingen i Doha slog Sagnia till med ett nytt jättehopp men snuvades på andraplatsen och tusen dollar.

– Det är ett lotteri helt seriöst. Men samtidigt får jag se det som att man måste kunna prestera på varje hopp i mästerskap, säger Sagnia i SVT.

För tio dagar sedan slog Khaddi Sagnia nytt personligt rekord med 6,92 på en tävling i Zagreb. 

Rekordhoppet var bara sju centimeter ifrån Erica Johanssons svenska rekord på 6,99 och under fredagskvällen slog hon till igen – och hoppade nästan lika långt.

Det andra hoppet i Diamond League-tävlingen i Doha mätte 6,85 meter.

– Ett världsresultat!, utbrister experten Kajsa Bergqvist i SVT.

– Det är fantastiskt att hon har etablerat sig på den här nivån och kan leverera tävling efter tävling. Hon har något speciellt på gång.

Khaddi Sagnia hade det längsta hoppet i tävlingen efter att alla de tävlande hoppat fem gånger. Därefter avgjordes tävlingen med ett avgörande hopp mellan de tre bästa enligt Diamond Leagues nya regler. 

Khaddi Sagnia slutade trea i Doha

I det avgörande hoppet flög Maryna Bekh-Romanchuk långt och hoppade 6,91. Även Ese Brume hoppade längre än Sagnia i det sista hoppet och svenskan slutade därmed trea trots att hon hade tävlingens näst längsta hopp. Det gör att hon får 2000 dollar i prispengar i stället för de 3000 dollar som andraplatsen hade inneburit.

– Det är ett lotteri helt seriöst. Men samtidigt får jag se det som att man måste kunna prestera på varje hopp i mästerskap. Jag får ta med mig det och komma tillbaka starkare, säger Sagnia i SVT efter tävlingen.

Hon är glad att hon kommit tillbaka så starkt efter sin korsbandsskada.

– Jag hade hoppats på ett bättre sista hopp men man kan inte få allt man önskar.

Även i Bauhausgalan blev Sagnia lidande av de nya reglerna. Då slutade hon trea trots att hon gjorde tävlingens längsta hopp.

Friidrottsstjärnans dotter gör succé – i Idol

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.