Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nya jättehoppet: ”Vet inte hur det gick till”

Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Armand Duplantis imponerade i Karlstads GP.

Världens bäste stavhoppare klarade sex meter i andra försöket på ett regnigt Tingvalla IP.

– Det här är de överlägset värsta förutsättningarna som jag har hoppat sex meter i, säger Armand Duplantis i SVT.

Armand Duplantis har världsrekordet både inomhus och utomhus men när han kom till Folksam grand prix i Karlstad var det inga optimala förutsättningar för rekord.

Regnet gjorde att Duplantis fick kämpa för att ta sig upp till sex meter men väl där visade han direkt sin kvalitet. I det första försöket var det inte mycket som fattades och i det andra hade han justerat det som krävdes för att ta sig hela vägen över ribban. 

– Det här är helt otroligt, det här är nog bland de bästa prestationer han någonsin har gjort, säger experten Alhaji Jeng i SVT.

Han tycker att de dåliga förutsättningarna gör att prestationen var på samma nivå som världsrekorden förra året.

– Det här är bland de mäktigaste resultaten jag har sett i stavhopp i de här förhållandena.

Duplantis klarade sex meter i regnet

Även Armand Duplantis är imponerad av sig själv efter tävlingen.

– Jag vet inte riktigt hur det hände för att vara ärlig. Jag känner att jag är i riktigt god form just nu och jag kände att jag kunde hoppa riktigt högt, säger Duplantis i SVT.

– Vi fick inget bra väder så att jag hoppar sex meter gör att jag visar för mig själv att jag är redo för något riktigt bra. 

Duplantis är glad över att han nu vet att han kan hoppa högt oavsett vilka förutsättningar han får. Han håller också med Alhaji Jeng om att det var en av hans bästa tävlingar någonsin.

– Den är definitivt uppe där. Det här är de överlägset värsta förutsättningarna som jag har hoppat sex meter i. Det säger något och jag tror att vi kommer få se några bra grejer snart, säger han i SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.