Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya beskedet: Daniel Ståhl stoppas igen

Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DOHA. Sverige protesterade efter att Daniel Ståhl blev stoppad från att använda sin favoritdiskus i VM-kvalet.

Nu har IAAF lämnat besked: Han får inte använda diskusen i finalen.

”Ingen av de diskusar som blev inte blev godkända inför kvalet kan användas i finalen”, skriver friidrottslandslagets presschef Hillevi Thor i ett meddelande.

Allt verkade vara frid och fröjd när Daniel Ståhl kastade 67,88 i kvalet och gick vidare till VM-final. Men bakom kulisserna hade det stormat.

Med en timme kvar till kval fick Ståhl beskedet att hans diskus blivit underkänd.

Förbundskaptenen Karin Torneklint var irriterad:

– Vi tycker det är väldigt märkligt eftersom han använt den i alla tävlingar under hela året och den har alltid blivit godkänd.

Inga diskusar

Daniel Ståhl var inte den enda som hade fått problem med huvuddomaren i Doha. Även Simon Pettersson, polacken Piotr Malachowski och österrikaren Lukas Weisshaidlinger fick sina diskusar underkända.

– Det är klart att det är väldigt irriterande när man inte får använda den diskus som man använt hela året, förklarade Weisshaidlinger.

Sverige, Polen och Österrike gick ihop och vände sig till IAAF (det internationella friidrottsförbundet) för att få beslutet omprövat inför måndagens final. Och nu har besked kommit.

Diskusen godkänns inte i finalen.

”Ingen av de diskusar som blev inte blev godkända inför kvalet kan användas i finalen”, skriver friidrottslandslagets presschef Hillevi Thor i ett meddelande.