Foto: Petter Landén.Foto: Petter Landén.
 Foto: Petter Landén.
Foto: Petter Landén.Foto: Petter Landén.
 Foto: Petter Landén.

Norskan förkrossad – efter otäcka bilderna

Publicerad

Isabelle Pedersen var på väg mot en VM-final på 100 meter häck.

Då skadade hon sig vid den sista häcken och haltade sedan runt på arenan med kryckor. 

Efter skadan bröt den norska häcklöperskan ihop i den mixade zonen.

Karsten Warholm sköt in en rejäl dos av optimism till den norska landslagstruppen i London när han tog guld. 

Och när semifinalen på 100 meter häck kom att avgöras så såg det länge ut som att Isabelle Pedersen skulle kunna avancera till en final - men med bara en häck kvar började hon halta betänkligt, och finalplatsen försvann olyckligt för Pedersen. 

Efter semifinalen fick Pedersen hjälpas av banan och ses till av medicinsk personal på plats. Efter nästan två timmar av behandlingar och undersökningar mötte hon pressen, gåendes på kryckor och med tårar i ögonen. 

– På den sjunde häcken började jag känna av någonting i baksidan på låret. Man ser på tv-bilderna hur det tar emot och jag klarade inte av att pusha på alls, säger hon. 

– Så från häck sju och framåt är det överlevnadsläge - inget annat. 

"Det var en dröm som gick i kras"

Att finaldrömmen tog slut på det här sättet tar hårt på Pedersen. 

– Det krossar mitt hjärta att det tog slut på det här sättet. Det här loppet... det var finalen, det var mitt livs lopp. Det var helt sjukt, för jag leder och jag leder med så mycket. Det var en väldigt speciell känsla, för jag var livrädd samtidigt som det kändes kul, för det är så här det ska vara, säger hon. 

– Självklart är jag väldigt besviken och sårad. Det var en dröm som gick i kras här. 

förkrossad över skadan och när hon efter en stunds skadebehandling kunde möta pressen på plats så hade hon svårt att hålla tårarna tillbaka.

Läkarundersökningen på Pedersen konstaterade att hon fått en liten bristning. 

– Men de säger att det ser väldigt bra ut, säger Pedersen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag