Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen efter diskningskaoset

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Jakob Ingebrigtsten snuvades på EM-guldet.
Foto: ADAM WARZAWA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ingebrigtsen tar ett steg innanför banmarkeringarna.
Foto: SVT

Jakob Ingebrigtsen sprang utanför banan.

Det gjorde att norrmannen blev av med sitt guld på 1500 meter i inomhus-EM i Torún.

– Jag kände att det var flera polacker som försökte springa på mig, säger Ingebrigtsen till NRK. 


Uppdatering: Vid midnatt stod det klart att Norge fick igenom sin överklagan och Jakob Ingebrigtsen fick tillbaka sin guldmedalj.

Den 20-årige norske löparstjärnan Jakob Ingebrigtsen trodde att han hade vunnit ett planenligt EM-guld och firade segern på 1500 meter efter loppet.

Ingebrigtsen var inblandad i trubbel i den första svängen i loppet men själv trodde han inte att det gjorde något att han hamnade utanför listen vid ett tillfälle.

– Jag var utanför listen i svängen, men jag kände att det var flera polacker som försökte springa på mig. Så jag räknar inte med att det ska bli några problem, säger han i NRK:s tv-sändning.

Jakob Ingebrigtsen blev diskad

Men problem blev det för Ingebrigtsen eftersom han blev placerad sist i resultatlistan på grund av incidenten – något som Norge har överklagat.

Norska friidrottsförbundet säger till Dagbladet att man har lämnat in en protest mot domen men att man ännu inte har någon mer information om hur det gått.

– Vi menar att han inte ska diskas enligt reglerna eftersom vi kan visa på bilderna att han blir knuffad och inte tjänar något på det, säger norska friidrottsförbundets chef Erlend Slokvik till TV2.

Sent under fredagskvällen rapporterade norska medier om att Ingebrigtsen fick igenom överklagan. ”Strax före midnatt fick de nyheten att Ingebrigtsen hade vunnit överklagan. Därmed kan han släppa lös guldjublet”, skriver TV2.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.