Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska häckstjärnan: ”Har fått kritik för det”

Foto: TOMMY HOLL / IBL
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Karsten Warholm, 24, tillhör en av världens främsta manliga friidrottare. 

I Skavlan hyllar han stödet från sin flickvän Oda Djupvik – och berättar även om ett av parets beslut som väckt uppmärksamhet: 

– Jag har fått kritik för att jag inte bor med min tjej, säger norska stjärnan i SVT. 

Norska häcklöparen Karsten Warholm har snabbt seglat upp som en av friidrottsvärldens allra starkaste lysande stjärnor. Och har även blivit lite av en publikfavorit på löparbanorna. Han innehar europarekordet i 400 meter häck och har även varit nära att slå Kevin Youngs världsrekord från OS 1992. 

Under sin medverkan i Skavlan fick 24-åringen svara på hur det egentligen är att leva med den norska stjärnan? Då passade Warholm på att hylla sin flickvän Oda Djupvik. 

– Det kan omöjligt vara lätt. Emellanåt måste jag fjäska och vara lite extra snäll. Och det är okej. Oda, min flickvän har ett enormt tålamod. Hon har stor förståelse för det jag gör. Inte så många tjejer hade stått ut med det jag gör och all tid jag lägger på det, säger han i SVT. 

”Det är vi helt överens om” 

Karsten Warholm berättar även om ett beslut paret tagit som väckt en del uppmärksamhet. Häcklöparen bor nämligen med några nära vänner i stället för med sin flickvän. 

– Det är vi helt överens om. Vi är båda unga. Jag har fått kritik för att jag inte bor med min tjej. Men jag bor med mina barndomsvänner. Tre av mina kompisar bor i min lägenhet, säger han i SVT och fortsätter: 

– Jag sa till Oda att det är jättekul att bo med sina vänner, så hon gör också det. Och så ses Oda och jag när vi vill och det är nästan alltid bra stämning. 

Friidrottsgalan 2020 – se hela galakvällen här

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.