Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norrmannens supertid – näst snabbast någonsin

Dagens toppnyheter – sport
Foto: TV12

Karsten Warholm fortsätter att chocka friidrottsvärlden. 

På torsdagskvällen tog norrmannen hem Diamond League-finalen på 400 meter häck i Zürich – på den näst snabbaste tiden någonsin.

– Jag känner hur tårarna pressar på, säger Warholm till NRK.

Karsten Warholm stod för VM i Londons kanske största skräll när han sprang hem guldet på 400 meter häck. Men sedan dess har norrmannen gång på gång radat upp världstider som bevisat att guldet 2017 inte var någon tillfälighet. 

Under torsdagen gjorde världens främsta friidrottare upp i säsongens sista Diamond League-tävling i Zürich. Då passade Warholm på att bjuda på en makalös uppvisning. 

400 meter häck hade målats upp som en superduell mellan Warholm och amerikanen Rai Benjamin. Stjärnduon pressade varandra ända fram till mållinjen – där norrmannen till slut var strax före amerikanen. Warholm sprang in på 46,92 – världens näst snabbaste tid någonsin. Benjamin noterades för 46,98, och är därmed delad trea genom tiderna. 

”Tårarna pressar på”

– Norge har inte bara Therese Johaug, de har Karsten Warholm också, säger kommentatorn Johan Edlund i C More. 

23-åringen kammar även hem nära en halv miljon kronor i och med segern i Zürich.

– Det är helt fantastiskt. Jag känner hur tårarna pressar på, för det ligger så mycket arbete bakom. Vi har gjort ett så ofattbart bra jobb. Jag kan inte säga något annat än att det här är välförtjänt. I dag satt den, det är så sjukt, säger Warholm till NRK.

Warholm antyder dock att det finns tid att kapa. 

– Jag har ju en skitdålig häck nio, så det gör det ju bara ännu värre. Vi glädjer oss till nästa gång.