Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norrmannen förtvivlad efter märkliga bilderna

Foto: SVT
Foto: SVT

GÖTEBORG. Alla trodde att Sondre Guttormsen hade klarat 5,50 i sista försöket.

Då ramlade ribban plötsligt ner.

Norrmannen var förtvivlad och tog en diskussion med arrangörerna – men det slutade med röd flagg.

– Det är väldigt snöpligt när det blir så där, säger SVT:s expert Kajsa Bergqvist.

Fokus var så klart på Armand Duplantis när stavhoppet avgjordes i Folksam GP på Slottsskogsvallen i Göteborg. Men det största dramat utspelade sig när Sondre Guttormsen gjorde sitt sista försök på 5,50.

Den 20-årige norrmannen, som har ett personligt rekord på 5,75, tog i ribban på vägen upp. Men när han väl landat i mattan så såg ribban ut att ligga kvar.

Han tittade orolig på den i några sekunder, innan han till slut pustade ut och knöt näven.

Då ramlade ribban ner.

– Aj, aj, aj! Åh, vad tråkigt, säger experten Kajsa Bergqvist i SVT:s sändning från tävlingen.

– När det blir en sån här vibration i ribban kan det bli så att den sakta rör sig, för varje vibration, längre och längre mot kanten – tills den ramlar ner.

”Väldigt snöpligt”

Hon drabbades själv av samma öde under sin karriär som höjdhoppare.

– Någon gång var jag med om att det tog tio sekunder innan ribban ramlade ner och jag hade hunnit gå och sätta mig. Det är väldigt snöpligt när det blir så där, säger Bergqvist.

Sondre Guttormsen tog en diskussion med funktionärerna efteråt, men beslutet stod fast. Han fick röd flagg och var därmed utslagen.

– Jag undrade vad som hände. Ribban låg ju där så länge och funktionären satt och velade med flaggorna, om han skulle ta den röda eller vita. Men de gjorde inget fel, det var bara jag som hade otur, säger Guttormsen när SportExpressen träffar honom efteråt.

Blev du förbannad?

– Ja, lite. Men... det är bra att det hände här och inte på VM.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.