Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Montgomerys straff: fyra år i fängelse

Ska sitta 46 månader i fängelse. Minst.Foto: Lanzano Louis
Den amerikanske ex-sprintern Tim Montgomery gör som sin ex-flickvän - ex-sprintern Marion Jones - hamnar i finkan. På fredagen blev Montgomery dömd till nära fyra år i fängelse sedan han befunnits vara skyldig till checkbedrägeri och pengatvätt.
Montgomery fälldes i december 2005 för inblandning i en dopningshärva. Han fråntogs prispengar och alla sina medaljer från 2001, förlorade världsrekordet på 9,78 sekunder som han satte 2002 – och blev avstängd i två år. Montgomery tillkännagav då att han avslutade sin idrottskarriär.

Kan bli längre

Sedan dess har han haft en förmåga att bli inblandad i kriminalitet av skilda slag. Men inte heller den brottsliga banan verkar ge önskade resultat.
Fredagens dom på 46 månader i fängelse kan komma att bli mer. I början av maj greps Montgomery misstänkt för att ha sålt heroin till en polisinformatör, ett brott som Montgomery nekade till när han häktades. Rättegången i knarkmålet hålls i juli och Montgomery kan om han fälls vänta sig ett flerårigt fängelsestraff.


Ex-sambon ljög

Montgomerys ex-sambo Marion Jones, som han har en snart femårig son med, dömdes i mitten av januari till sex månaders fängelse för att ha ljugit om sitt dopningsmissbruk i en utredning om det ökända Balcolaboratoriet. Även Jones dömdes för att ha varit inblandad i ett checkbedrägeri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.