Blir av med rekordet - hyllar ”Mondo” stort

Stefan Holm hyllar Duplantis.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Armand Duplantis.
Foto: GREGORIO BORGIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: CHRISTOPHER KELEMEN / BIBILDBYRÅN

Ännu ett världsrekord.

Då hyllas Armand Duplantis som vanligt stort.

– ”Mondo” är ju helt igenom fantastisk, det är mest frågan hur högt det kommer bli innan han är klar, säger Stefan Holm.

”Jag är glad för honom och hans föräldrar”, skriver Sergej Bubka på Twitter.

Armand Duplantis flög över 6,15 meter i Diamond League i Rom under torsdagskvällen.

Det innebär att han nu har raderat ut Sergei Bubkas tidigare världsrekord utomhus på 6,14 meter från 1994.

Det får Stefan Holm att häpna.

– Det är slutet på en era i och med att Bubka försvinner ur rekordtabellen. Det känns onekligen lite speciellt för mig som är uppväxt med att han ”alltid” haft världsrekordet, säger Holm.

Holm och Lavillenie hyllar Duplantis

Duplantis själv sa efter hoppet att han inte ville att det skulle finnas någon tvekan om vem som var bäst. Han ville ha rekordet både inomhus och utomhus.

– Mondo är ju helt igenom fantastisk, det är väl mest frågan om hur högt det kommer bli innan han är klar – början på en ny era, säger Stefan Holm.

Konkurrenten Renaud Lavillenie hyllar också Duplantis. De båda stavhopparna är goda vänner och ger varandra råd.

– Han behöver inte mig för att få extra motivation men det är bra att känna lite extra support, säger Lavillenie i C More.

– Han vet hur man hoppar och jag ger honom några tips ibland men det är inte svårt för mig att ge honom tips. Han gjorde det riktigt bra i dag, det var riktigt fint att se.

Sergej Bubka hyllar också Duplantis

Även Sergej Bubka, som blev av med sitt rekord, är glad för Duplantis skull.

”Grattis till Armand Duplantis för att ha slagit mitt rekord. Fantastiskt resultat! Jag är glad för honom och hans föräldrar, de är fantastiska människor”, skriver den ukrainske stavhoppslegendaren på Twitter.

Han fortsätter sedan:

”Och jag är glad för friidrotten och sporten överlag, över att vi har en så stor stjärna i många år framöver. Jag önskar dig allt gott mot nya höjder.”

Armand Duplantis är historisk igen. Han har tagit världsrekord i Diamond League-tävlingen i Rom. Han slog Sergej Bubkas rekord utomhus när han hoppade 6,15 meter. SportExpressens Pär Andersson gästar studion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.