Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar OS – stängs av för dopingbrott

Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN

Amerikanska sprintern Deajah Stevens stängs av i 18 månader för dopingbrott.

25-åringen har gjort tre missar i sin vistelserapportering.

Förklaringen? Ett bytt telefonnummer och en död mobil.

Att inte göra sin vistelserapportering ordentligt är ett dopningsbrott. Deajah Stevens har under 2019 i Oregon och West Hollywood gjort tre missar.

Nu dömds hon av internationella friidrottsförbundets kontroll- och straffinstans, AIU.

Sprinten stängs av i 18 månader och missar därmed OS i Tokyo.

Enligt henne själv ska problem med mobilen legat bakom två av missarna. En av gångerna hade Stevens bytt nummer för att slippa bli trakasserad av någon som fått tag i hennes kontaktuppgifter.

”Hon erkänner att det var hennes fel”

Den andra gången hade kontrollanten varit vid hennes bostad tidigt och ringt flera gånger mellan klockan fem och sex på morgonen. Deajah Stevens, som kom sjua i OS 2016, hävdar att hennes mobil hade slut på batteri.

Hon erkänner att det var hennes fel att inte ha sett till att mobilen laddats innan hon gick och la sig och att telefonen dog under natten”, skriver AIU i domen. 

Tidigare har bland annat Svenskan Meraf Bahta stängs av i ett år 2018-2019 för samma att ha missat i sin vistelserapportering.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.