Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michel Tornéus tog brons i inomhus-VM

Foto: Bilder från TV4:s sändning

STOCKHOLM/SOPOT.

Michel Tornéus tog Sveriges andra medalj i friidrotts-VM.

27-åringen slog till och tog brons i längdhopp - men det var inte med odelad glädje han tog emot medaljen.

– Jag är inte helt hundra nöjd, säger han till SportExpressen.se efteråt.

För två år sedan hade Michel Tornéus marginalerna emot sig när det blev en fjärdeplats i London-OS. Svensken var blott en centimeter från pallplats och fick resa hem från England med en fjärdeplats i bagaget.

På lördagen slog Tornéus till med en fullträff på inomhus-VM i Sopot, Polen, men ännu en gång spelade centimetrarna 27-åringen ett spratt. Tornéus vann bronset - men avståndet upp till silverkinesen Jinzhe Li var endast två ynka centimeter.

– Det var kul. Jag är inte helt hundra nöjd, det kändes som det var väldigt små marginaler. Men samtidigt, jag gör årsbästa och tar brons i VM - jag kan inte klaga, säger han.

Andra raka medaljen

Tornéus slog till med 8.21 i sitt fjärde försök och petade ner Louis Tsatoumas, Grekland, till fjärdeplatsen för att säkra sin andra medalj på internationella mästerskap. Han slutade tvåa på inomhus-EM i Göteborg förra året.

Guldet såg kinesen Li länge ut att lägga beslag på med sina 8.23, men i den femte omgången slog brasilianaren Mauro Vinicius da Silva till med ett guldhopp. da Silva hoppade 8.28 och såg till att peta ner Li till silverplats och Tornéus till bronset.

– Jag kände på mig att om det skulle vara någon som fick till det så var det han. Jag var mer nervös när greken skulle hoppa, men tack och lov så klarade jag mig, säger Tornéus.

Stördes av strul

Inför det sista hoppet stördes Tornéus av att 60 meters-finalen precis hade avgjorts. Svensken fick ilsket spatsera fram och prata med domarna.

– Det var lite struligt. Nu sprang 60-killarna precis innan och ställde sig väldigt störande, så jag var inte riktigt med. De drog upp en röd flagg så jag var tvungen att gå fram och förklara, säger han och tillägger:

– Jag kanske hade kunnat hoppa längre, men det är som det är.

Tornéus pallplats var Sveriges andra i VM. Ett par timmar före längdhopparens bärgade brons slog Abeba Aregawi till och vann guld på 1500 meter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.