Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Michel Tornéus hyllas - efter sköna bronset

Michel Tornéus slog till med ett EM-brons i längdhopp.

Nu hyllas han av flera friidrottsprofiler.

"Världens bästa Michel tar brons! Fan vad underbart!!!" skriver Carolina Klüft på Twitter.

Michel Tornéus visade storform i längdhoppsfinalen i EM. Längdhopparen var centimeter från ett guld, men träffade plankan fel och fick röd flagg när han hoppade över åtta och en halv meter.

Men Tornéus fick med sig en medalj i alla fall. 26-åringen hoppade 8,17, två centimeter från hans personliga rekord – vilket räckte till ett brons. Tornéus första mästerskapsmedalj.

Flera profiler från friidrottsvärlden hyllar nu Tornéus insats.

"Självklart ska OS-biljetten vara klar"

"Stort grattis till Michel och till @OscarGidewall ! Självklart ska OS-biljetten vara klar också!" skriver Peter Häggström, tidigare längdhoppare och SVT-expert, på Twitter.

"Världens bästa Michel tar brons! Fan vad underbart!!!" skriver Carolina Klüft.

Tornéus sa, när han blev intervjuad i SVT, att han var väldigt nöjd över insatsen. Han fick också beröm från experterna som stod bredvid.

– Det var riktigt spännande. Jag är sjukt imponerad, säger Susanna Kallur i SVT.

"Guld, brons och brons. Bra Sverige!"

"Bayer ökade en centimeter: 8.34m. Verkar som Michel inte gör sitt sista hopp.. Men Brons till Michel Tornéus!!! Grattis!", skriver Yannick Tregaro på Twitter.

"Guld till Moa, brons till Emma och Michel! Och många finalplatser och bra prestationer i Helsingbors! Bra Sverige!" skriver Stefan Holm.

Mattias Sunneborn, som har svenska rekordet i längdhopp på 8,21, fick sånär se Tornéus slå det. Men Tornéus hoppade 8,17.

"Stort GRATTIS Tornéus och coach Gidewall till dagens EM-brons på 8,17. Jag har "lånat" det svenska rekordet för länge, framtiden är absolut er.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!