Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michaela Meijer sist i stavhoppsfinalen

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Michaela Meijer rev ur sig i stavhoppsfinalen i EM på 4,65. Hon stannade på 4,45, hennes ingångshöjd, och slutade sist.

Meijer gjorde som i kvalet och rev första försöket på ingångshöjden, som i finalen var 4,45. Hon tog sedan i det andra. 25-åringen stod sedan över 4,55. Det första försöket på 4,65 blev helt misslyckat, hon kom inte ens upp. Likadant blev det i det andra försöket.

I det tredje kom hon över ribban, men rev.

Det var första gången på två år som Meijer var i en mästerskapsfinal. Då, i EM 2017, kom hon femma.

25-åringen fick hela 2018 förstört av en fotskada. Göteborgskan tvingades till operation för en fraktur i båtbenet i foten i början av året och missade både inomhus-VM och EM senare under året.

Hon har kommit tillbaka starkt och satte svenskt rekord under Nordenkampen i februari med 4,75, ett rekord som Angelica Bengtsson senare slog med ett 4,81-hopp. Bengtsson var medaljfavorit i EM, men rev ur sig i kvalet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.