Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melwin Lycke–Holms kross – vann SM-guld

Melwin Lycke Holm knep guldet i Västerås. Foto: JOHANNA SVENSSON
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Under lördagen vann supertalangen Melwin Lycke-Holm guld i ungdoms-SM. 

Och det med hela 16 centimeter. 

– Jag är nöjd med att vinna men jag hade hoppats på ett bättre resultat, säger han till Friidrottsförbundets hemsida.  

Stefan Holm är Sveriges bästa höjdhoppare i modern tid, med OS-guldet i Aten 2004 som främsta merit. Sedan ett antal år tillbaka har Holm den äldre lagt karriären på hyllan – men nu är en ny Holm i antågande. SportExpressen har flera gånger rapporterat om Stefans son, Melwin Lycke-Holm, och hans framgångar i höjdhopp.

Han är en av världens största friidrottstalanger och under lördagens tävlingar i Västerås slog han till med sitt första guld i ungdoms-SM i P-15 klassen. 

Melwin Lycke-Holm från Kils AIK fixade nio höjder i första försöket och vann på 2.01. Han testade att höja till det personliga rekordet 2.05 där han gjorde tre helt okej försök utan att ribban ville ligga kvar. 

”Jag är nöjd med att vinna”

– Jag är nöjd med att vinna men jag hade hoppats på ett bättre resultat. 2.01 är bra men målet var att sätta personligt rekord. Andra på 2.05 var rätt nära men bästa hoppet var helt klart det på 2.01. Hade jag fått det på 2.05 så hade jag kanske tagit det, säger Melwin på Friidrottsförbundets hemsida. 

– Det var lite kul att vinna första guldet här i Västerås efter pappa tog sitt sista just här i Västerås, fortsätter Melwin och syftar på Friidrotts-SM på Arosvallen 2008 då Stefan Holm vann sin elfte och sista SM-titel utomhus. 

Melwin Lycke-Holm har dragits med skada

I somras satte Melwin Lycke-Holm personbästa med 2.04 men på en tävling i december skadade han foten och drogs med den skadan under en tid. Därför har det mestadels blivit längdtävlingar för Melwins del. 

– Men jag hoppade senior-SM i Norrköping där jag blev fyra på tangerade perset 2.04. Där hade jag ett bra försök på 2.07 och hade jag klarat det så hade det inneburit silver. Så det var lite surt. 

Senare under lördagen väntar längd för Melwin där han i vinter hoppat över sju meter och under söndagen tresteg där han gör årsdebut. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.