Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melwins nya succé – slog ”världsrekordet”

Foto: /IBL / /IBL
Foto: SVEN LINDWALL

Melwin Lycke-Holm hade jagat höjden ett tag.

Och i säsongens sista tävling slog han till med 2,04 – ett inofficiellt världsrekord för 13-åringar.

– Det var bara så skönt, säger han.

Höjdhopparen Melwin Lycke-Holms utvecklingskurva är smått fenomenal. De senaste två åren har han förbättrat sitt personliga rekord med 40 centimeter, och den här säsongen han ökat med 15 centimeter. I juli klarade han för första gången drömgränsen två meter.

Under sommaren har han även tagit sig över 2,01 och 2,02.

På lördagen gjorde 13-åringen säsongens sista tävling – och gjorde ett jättehopp. Lycke-Holm klarade 2,04, en höjd som benämns som världsrekord för hans åldersklass.

– Det var bara så skönt. Jag har väntat på det ett bra tag nu, och det var skönt att kunna lägga ner säsongen på topp, säger höjdhoppstalangen efter tävlingen Svealandsmästerskapen på Tyresö utanför Stockholm.

– Det har känts som att jag har haft mer i mig hela tiden, det känns fortfarande som att det finns lite kvar. Men det får duga nu.

Melwin Lycke-Holm om superhoppet

Både Melwin och hans pappa, OS-guldmedaljören Stefan Holm, är medvetna om att världsrekord-epitetet bör tas med en nypa salt.

– Det är inga officiella världsrekord, de här listorna omfattar kanske inte hela världen. Men det är väl en rolig bonusgrej, om man gillar statistik och siffror som både han och jag gör, att känna att man är med där uppe, säger Stefan Holm.

Melwin Lycke-Holm menar att hans största fokus den här säsongen låg på att ta sig över två meter.

– Jag satte upp 04 som ett mål för det kunde vara kul att ha det där rekordet. Men det betyder inte så mycket för mig, det enda som spelade roll var att ta två meter i sommar.

Holm: ”Fick äntligen ta det”

Resultatet var den perfekta avslutningen på säsongen.

– Nu fick han äntligen ta det i säsongens elfte timme, den sista tävlingen. Det var en höjd han verkligen ville ha. Han har haft momentum hela sommaren så det var skönt att han fick ihop det till slut, säger Stefan Holm.

Melwin:

– Jag hade gärna tagit det tidigare, men det var ändå nu… Det var lite en känsla av nu eller aldrig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.