Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt superhopp av Melwin Holm, 13

Foto: JOHANNA SVENSSON
Foto: JOHANNA SVENSSON

Melwin Lycke-Holm hade redan slagit pappa Stefans årsbästa i höjdhopp.

Nu har han stått för ett nytt rekordhopp.

13-åringen noterades för 2,02 under Goliatspelen i Kil.

För två veckor sen flög Melwin Lycke-Holm över 2,01 och slog därmed nytt personligt rekord.

Dessutom: Hoppet var högre än pappa Stefans årsbästa. Nu har den 13-årige supertalangen drygat ut avståndet ytterligare. Om än ”bara” med en centimeter.

Under Goliatspelen i värmländska Kil klarade Lycke-Holm 2,02, vilket sonika är hans nya rekordnotering.

OS-guldhjälten Stefan Holm missade dock det nya rekordhoppet, då han befann sig i finska Tammerfors på Finnkampen, skriver Aftonbladet. 

– Jag hann inte hem. Jag var i Tammerfors på Finnkampen. Men folk skickade filmer så jag var fullt uppdaterad på när det hände, säger han till tidningen.

Hästlängder bättre än sin pappa

Det har gått fort framåt för Melwin Holm, som noterades för då makalösa 1,97 i november förra året. Då kunde han inte tro sina ögon.

– Det var sjukt... jag chockade mig själv, sa han till NWT då.

Stefan Holm, som hoppade 1,75 i samma ålder, fyllde i:

– Jag trodde inte han skulle hoppa så här högt. Jag trodde på kanske 1,85 eller 1,88. Men han hittade bara rätt. Det var sjukt kul att se.

– Jag är förvånad att det gick så här bra… Och att han fick vara uppe och prova på två meter för första gången. Det är en speciell grej, det också.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.