Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Melwin blev otroligt ledsen och frustrerad”

Foto: KICKI NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan och Melwin Holm under OS i Sydkorea tidigare i år. Foto: SVEN LINDWALL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Stefan Holm och sonen Melwin tävlade mot varandra i Kil.

För Melwin slutade tävlingen i besvikelse. 

– Han tyckte att han förstörde dagen för mig genom att inte ta två meter. Men det gör han ju inte, säger Holm i podcasten Wag the Dog.  

Far och son Holm ställdes mot varandra under Stefan Holm-spelen i Kil i början på juni. Stefan Holm deltog i veteranklassen, samtidigt som 13-årige sonen Melwin Lycke-Holm hoppade i P14-klassen. 

För Melwin stannade det vid 1,95. 13-åringen hoppade fyra centimeter högre än vad han någonsin tidigare hoppat utomhus – och var nära på alla tre försöken på två meter. En månad senare klarade han dessutom av drömgränsen två meter, på världsungdomsspelen i Göteborg.  

”Melwin var otroligt ledsen”

Men drömmen om att pappa och son tillsammans skulle hoppa fyra meter tillsammans blev inte verklighet. Något som tog hårt på Melwin. 

– Han blev otroligt ledsen och frustrerad. Han tyckte att han förstörde dagen för mig genom att inte ta två meter. Men det gör han ju inte. Han slår personligt rekord, distriktsrekord. Han tävlade en vecka senare och då var han nog fortfarande lite frustrerad. Han fick inte riktigt till det. Men sen tror jag att det la sig lite mer, säger Stefan Holm i podcasten Wag the Dog.  

”Försöker alltid uppmuntra”

Holm understryker att han gör allt för att inte leva upp till nidbilden av en krävande idrottspappa. 

– Jag har alltid försökt att verkligen uppmuntra honom, krama honom, berätta att han är duktig. Och jag hetsar inte kring betyg i skolan. Jag har inte bråttom. Vad du gör när du är tio, tolv säger inte så mycket om vad du gör när du är 22, säger Holm. 

Samtidigt är Holm helt på det klara att hans efternamn förpliktigar i friidrottsvärlden. 

– Han och jag måste vara medvetna av att han får extra uppmärksamhet. Han får chanser och möjligheter. Han fick hoppa på Bauhaus-galan. Det hade han kanske inte fått göra om han inte var min son, säger Holm.