Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melwin är bättre än pappa Stefan – för första gången

Melwin och Stefan.Foto: SVEN LINDWALL
Melwin i aktion.Foto: KICKI NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Melwin Lycke-Holm, 13, har passerat ytterligare en drömgräns.

I och med vinsten på 2,01 i Skarakampen är nu Melwin bättre än pappa Stefan. I alla fall i år.

– Nu har jag överlämnat den titeln till honom, rent formellt, säger Stefan Holm.

Melwin Lycke-Holm vann på nytt efter en fantastisk sommar. Den stora höjdhoppstalangen hoppade i juli över ribban på drömgränsen två meter. Under helgens Skarakampen höjde Melwin ribban ytterligare till 2,01. En höjd som han inte bara vann tävlingen på. Han blev också bäst i familjen i år.

– Det är så det ska vara, att man blir frånsprungen av sina barn förr eller senare. Sedan kom det kanske mer förr än senare i det här fallet men det är väl bara att tacka och ta emot det också, säger Stefan Holm.

– Det är alltid roligt att han hoppar bra, ungen.

Ökat fyrtio centimeter på två år

Sedan Melwin Lycke-Holm började tävla för två sommar sedan har han haft en brant utvecklingskurva, något som visat sig den här sommaren då han gång på gång visat märkbart fina resultat för sin ålder.

– Han har ett par träningar kvar i sommar. Bland annat Svealandsmästerskapet om fyra veckor. Det är bara att hoppa högre, vara hel och frisk, fortsätta utvecklas och tycka att det är roligt att hålla på. Det är viktigt i den åldern, säger Stefan Holm.

– Att det finns en talang i honom råder det inga tvivel om. Sedan är det så mycket annat som ska klaffa också. Det har gått så otroligt fort. Han börja tävla för två år sedan. Då hoppade han 1,63 den sommaren. Så han har höjt sig nästan 40 centimeter på två år. 

Har du sett någon motsvarande utvecklingskurva förut?

– Nej, jag tror inte det. Inte på den här nivån som han ligger på. Det är en sak om man går från 1,10 till 1,50. Dessutom är han inte ens fyllda fjorton. Det är klart att det är något speciellt. Så det gäller väl att vårda honom ömt, säger Stefan Holm.

LÄS MER: Armand Duplantis – därför valde han Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.