Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga VM-bilderna på Daniel Ståhl sprids

Daniel Ståhl om speciella natten som världsmästare.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

DOHA. Daniel Ståhls rusch efter VM-guldet är redan en klassisk svensk idrottsbild. 

Nu har det internationella friidrottsförbundet IAAF gjort ett meme av Ståhl. 

Daniel Ståhl kom, efter en säsong som totalt dominant, till VM i Doha som en skyhög guldfavorit i diskusen. Ett favoritskap han stod pall för. 

Hans kast som mätte 67,59 meter räckte till guldmedaljen som var Sveriges första på ett VM sedan 2013 och den första herrmedaljen på 16 år.

När guldet var i hamn rusade Ståhl i glädje ut på innerplan. 

– Det är klart man blev glad, sa Ståhl om sin glädjeyra efter guldet. 

Bilden av Daniel Ståhl har blivit ett meme

Bilden av Ståhl rusandes i full fart är redan en klassisk idrottsbild i Sverige, men används även nu som ett meme av det internationella friidrottsförbundet IAAF. 

Vad är ett meme?

Ett meme kallas i bland för internetfenomen på svenska och i de flesta fall handlar det om en bild, en video eller en text med humoristiskt innehåll som skickas vidare på internet. DI Digital definierar ett meme som: ”paketerad information som sprids inuti en kultur.”

De har klippt ut Ståhl mitt i ruschen och placerat honom i gårdagens försök på 1500 meter där Ståhl ser ut att slå samtliga, inklusive den norska supertalangen Jakob Ingebrigtsen. 

IAAF är inte ensamma. Daniel Ståhl har själv lagt upp en liknande bild på sitt Instagramkonto där han är placerad som vinnare i ett heat på herrarnas 200 meter från VM. 

Till bilden skriver Ståhl: ”Var legendarisk”.

https://www.instagram.com/p/B3L--PzBwwr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfixhttps://www.instagram.com/p/B3H3BqtDjkp/

LÄS MER: Friidrotts-VM – här är fredagens höjdpunkter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.