Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine, 28, gör succé på Instagram

Här är några av dagens största sport- och nöjesnyheter.
Trestegshopparen Madeleine Nilsson tävlar för Gefle IF.Foto: Madeleine Nilsson/Privat
Madeleine Nilsson.Foto: Madeleine Nilsson / Privat
Foto: Madeleine Nilsson / Privat
Madeleine Nilsson under Finnkampen 2013.Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Trestegshopparen Madeleine Nilsson lämnade Sverige och jobbet som skolkurator för att följa med pojkvännen, tillika hockeyspelaren Ryan Gunderson, till Schweiz.

Nu vill hon fortsätta hjälpa andra och delar med sig av träningstips till sina nästan 100 000 Instagramföljare.

– Så länge jag hjälper en person så vet jag att jag har gjort något bra, säger hon.

Coronakrisen har inneburit en hel del kreativa lösningar för trestegshopparen Madeleine Nilsson, 28.

– Jag kan inte träna på någon friidrottsbana så jag har fått justera lite grann. De stängde alla parker och fotbollsplaner där jag tränade en del innan. Så nu har jag tränat på grusvägar några veckor, haha.

– Men jag tror inte det bara behöver vara negativt. Det kan vara bra att få ett litet avbrott i den vanliga träningen som man gör varje dag, säger hon.

Nilsson som tävlar för Gefle IF befinner sig just nu i Naples, Florida, där stora delar av samhället har varit stängt.

– Till och med stränderna har varit stängda, berättar hon.

https://www.instagram.com/p/B_H7ghphGPP/?hidecaption=true

Flyttade med hockeyproffset 

Att träna på egen hand är inget nytt för Madeleine som i vanliga fall bor i Schweiz tillsammans med hockeyspelande pojkvännen Ryan Gunderson. 

– Jag har min tränare i Sverige, men det har varit så här ända sedan han började coacha mig. Vi är vana att ha bra telefonkontakt, jag filmar mina träningspass och skickar till honom. Jag är van att bli coachad på distans och vi har fått det att funka väldigt bra, säger hon.

Som utbildad socionom innebar flytten till Schweiz att hon lämnade jobbet som skolkurator. 

– Det var ett beslut jag fick ta, det är en av uppoffringarna man får göra om man ska flytta med en annan idrottare. Jag gjorde det först på test och hade chans att komma tillbaka men så blev det så himla bra här och jag trivdes jättebra. Nu är Instagram som ett jobb, så jag har att göra ändå.

”Det jag visar är sånt alla kan göra”

Till sina nästan 100 000 följare på Instagram delar den tidigare SM-medaljören flitigt med sig av träningstips.

– Jag har jobbat mycket med folks hälsa och välmående. Med mina personliga erfarenheter så vet jag hur bra de sakerna går hand i hand, med träning och välmående och hur det viktigt det är för den mentala hälsan att röra på sig. Så jag försöker sprida det budskapet. 

– Det jag visar är sånt alla kan göra, jag vill visa hur lätt det kan vara att få till ett träningspass för jag tror man komplicerar det mycket annars. Man behöver inte ha ett gym med massa redskap.

Madeleine Nilsson ser Instagram som ett sätt att fortsätta med det hon gjorde tidigare – att hjälpa andra.

– Så länge jag hjälper en person så vet jag att jag har gjort något bra. Sedan är det så klart jättekul om många testar och gillar det. Men bara man får en kommentar från någon som tycker det var bra, så vet man att man hjälpt och inspirerat någon i alla fall, säger hon.

Instagram grundades 2010 – köptes 2012 av Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.