Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lolo Jones sände direkt från sjukhuset

Lolo Jones under sin direktsändning från sjukhussängen.
Lolo Jones tog sig till OS i Sotji med sin bobsatssningFoto: Daniel Stiller
Nu siktar Jones mot OS i Rio.Foto: Ian Walton

Häckstjärnan Lolo Jones har åkt på ett bakslag i jakten på Rio-OS 2016.

Amerikanskan har tvingats till en höftoperation – och diskuterade alla möjliga ämnen från sjukhussängen via twitter.

– Jag blev chockad när läkaren sa att jag måste opereras, säger Jones via Twitter Periscope.

Trefaldiga världsmästaren i häck, Lolo Jones, har haft en annorlunda satsning på en bobkarriär de senaste åren. Hon tog sig till Sotji-OS med det amerikanska landslaget där de slutade på elfte plats.

Sedan dess har hon återigen sökt sig till friidrottsbanan för en ny satsning på häcklöpning med sikte på Rio-OS 2016.

Men 33-åringen har åkt på ett bakslag i jakten på OS-uttagningarna. Jones skulle börjat träna hårt om två veckor, men har tvingats till oplanerad höftoperation.

"Bad om en bröstförstoring"

Från sjukhussängen kablade hon, med hjälp av en väninna ut, en livesändning via Periscope på Twitter direkt från sjukhuset där hon lät meddela att hon mådde bra och svarade dessutom på tittarnas frågor.

– Det var en tuff operation, eftersom jag precis hade en axeloperation förra året. Men den här skadan chockade mig. Jag trodde inte att jag skulle behöva operera mig när jag gjorde undersökningarna. Men magnetröntgen visade att det var mycket värre än förväntat, säger Jones.

På olika frågor från läsarna skojade häckstjärnan friskt.

– Jag bad om en bröstförstoring också. Men läkarna gick inte med på det. Vilken besvikelse! Jag hade sett så bra ut! Ni vet – om det blir målfoto så mäter de alltid vid bröstet. Så det hade underlättat, säger hon.

"Nu försenas allting..."

Jones fick också frågan om hur hennes drömkille ska vara.

– Min drömkille... Det första jag kollar på hos en kille att han måste vara medveten på det troende planet. Jag har dejtat både långa och korta killar. Men det spelar ingen roll. Så länge de älskar Gud, säger hon.

33-åringen tog också chansen att slå tillbaka mot alla som har önskat henne olycka och som inte tror på att hon kommer att komma tillbaka.

– "Haters" kommer alltid efter mig för jag inte har någon OS-medalj. Och jag känner bara: "du sitter där hemma i soffan". Mitt svar är: "Mitt största misslyckande är fortfarande större än din största framgång", säger hon.

Sedan tog hon till allvar och summerade:

– Det här kommer bli en av de jobbigaste stunderna jag varit med om, eftersom det har gått så långt tid. Jag skulle börja träna för fullt om två veckor, men nu måste jag rehabilitera mig. Nu försenas allting inför Rio-OS. Men om Gud vill så kommer jag vara med där.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.