Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar problemen – före silvermedaljen

År 2009 tog Angelica Bengtsson guld på junior-VM i Bressanone med ett hopp på 4.32. 

På torsdagen gick 18-åriga Lisa Gunnarsson i hennes fotspår när hon hoppade hem ett silver på junior-VM i Tammerfors. 

Lisa Gunnarsson inledde utomhussäsongen på bästa tänkbara sätt. Texas Relays i amerikanska Austin klarade hon ett hopp på 4.60 och slog därmed Angelica Bengtssons tidigare svenska juniorrekord med två centimeter.

Så Gunnarsson kom till junior-VM i Tammerfors som guldfavorit, men stötte på problem redan i kvalet. För även om hon tämligen enkelt fixade en finalbiljett så rev hon en gång på 4.20 och skadade sig i samband med det hoppet. 

– Jag kände lite motvind, var lite långt ifrån och stannade till. Mattan är ganska hård så jag trampade snett och kände att det börjar spänna till. Jag stukade foten helt enkelt, sa hon till Yle efter kvalet. 

Gunnarsson tog silver på junior-VM

Och Gunnarsson fick inte riktigt till det i finalen. För även om hon ständigt utmanade om guldet rev hon på ett antal höjder och när tjeckiskan Amalie Svabikova klarade 4.40 mäktade Gunnarsson inte med att svara. 

Gunnarsson rev ut sig på 4.40 och fick nöja sig med silvret.

– Jag är ganska nöjd med silvret utifrån förutsättningarna. Jag ville hoppa lite högre och jag var väldigt nära i första försöket på 4.40 men blev trött på slutet och ansatslöpningen var ojämn, säger hon till svenska friidrottsförbundets hemsida.

Efter tävlingen avslöjade den svenska talangen att det inte var säkert att hon skulle kunna komma till start, med tanke på sin skadade fot.

– Jag stukade foten ganska illa i kvaltävlingen och fick tejpa inför finalen. Som tur var inte upphoppsfoten men ett tag var jag orolig om jag skulle kunna starta, säger Gunnarsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!