Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisa Gunnarsson slog ungdomsvärldsrekord

Lisa Gunnarsson efter rekordhoppet. Foto: TV12
Se, så högt över hon är! Foto: TV12

Lisa Gunnarsson har gjort det igen.

På Globengalan slog 16-åringen till igen och nådde högt över 4.49 i sitt första försök.

En förbättring av hennes egna ungdomsvärldsrekord.

– Jag trodde inte att det skulle hända i dag, igen, säger hon till TV12.

På en tävling i Frankrike den 9 februari så visade den svenska supertalangen Lisa Gunnarsson att hon är att namn att komma att räkna med i framtiden.

Där slog hon till med ett hopp på 4.47. Det var en förbättring av hennes eget personbästa med hela 16 centimeter - samt ett tangerat ungdomsvärldsrekord. Ett världsrekord hon delade med Angelica Bengtsson.

Men nu är hon ensam på toppen.

Slog till med nytt världsrekord

När Globengalan avgjordes i Stockholm på onsdagen så visade Gunnarsson att hoppet i Frankrike inte var en engångsföreteelse. Först hade hon stora problem på 4.39 - en höjd hon klarade först i det tredje försöket.

Sen visade hon klass när ribban gick upp på 4.49. Hoppet var perfekt och hon var högt över ribban. En putsning av sitt personbästa och ungdomsvärldsrekordet med två centimeter.

– Det kunde ha blivit 4.59, säger expert A. Lennart Julin i TV12.

– Det är ett namn att lägga på minnet, säger kommentatorn Johan Edlund.

Gunnarsson såg riktigt glad och överraskad ut över det fina resultatet och sprang direkt ut till sin tränare för att få feedback.

– Jag är fortfarande jättechockad. Jag var så glad över att jag klarade 4.39 sista, jag var nöjd då. Var inte beredd att klara den här höjden i dag. Det ser man på bilderna, säger Gunnarsson till TV12.

Bengtsson hade en dålig dag

Lika bra gick det inte för Angelica Bengtsson. Hon tog sina två höjder innan 4.49 i första försöken, men sen ville det sig inte alls för den svenska stjärnan. Hon rev ut sig och var tydligt besviken över det.

Lisa Gunnarsson blev därmed bästa svensk, men hon var inte färdighoppad. Hon testade tre gånger på 4.59 och hade i alla fall ett riktigt bra försök, men hon fick för dagen nöja sig med 4.49 och en fjärdeplats.

Gunnarsson hyllas av Klüft

Efter den nya uppvisningen hyllas Gunnarsson av den svenska friidrottsikonen Carolina Klüft.

– Hon har alla förutsättningar för att bli superbra, och det håller vi alla tummar för, säger han.

– Jag tänker att det är en häftig känsla för henne att kunna göra det här och att kunna göra det i Globen, när det är en annan anspänning än vad hon är van vid. Det känns skithäftigt.

Framöver hoppas Klüft att man trots succén har tålamod med det unga stjärnskottet.

– Jag hoppas, som med alla stjärnor som kommer fram, att hon får vara den hon är och att det inte ska bli för mycket runtomkring. Utan att hon får hitta sin väg i karriären.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!