Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lindh segrare – slog till med säsongsbästa

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var en solig dag på Sollentunavallen fram tills att damerna skulle springa 800-metersloppet. 

Då öppnade himlen sig – men Lovisa Lindh kapade ändå sitt säsongsbästa.

– Nu drog jag av drygt en sekund och har väl en sekund kvar så får jag bara ännu något lopp till i kroppen så ska det gå bra, säger Lindh.

Det har inte varit lätt för 800-meterslöparna i inledningen av säsongen vädermässigt.

Men det såg ut att ändras, när solen lyste under nästan hela Sollentuna GP.

– Det var ju så himla bra. Jag skojade och sa till Hanna precis innan vi gick ut att man har rest land och rike så kommer man till Sollentuna så är det perfekt… sen börjar det regna, säger Lovisa Lindh och fortsätter:

– Jag kände under presentationen att det öppnande upp sig ännu mer så jag försökte bara tänka att jag är från Göteborg så jag är van det här. 

Lovisa Lindh segrare i Sollentuna GP

Det var tre svenskor som alla inlett säsongen starkt som tävlade i loppet: Yolanda Ngambe, Hanna Hermansson och Lovisa Lindh. Och det var den sistnämnda som tog hem vinsten.

– Jag kände mig väldigt bra i kroppen. Man blir lite så här ”uuggh”, när det börjar regna tio minuter innan start. Framförallt så blåste det knappt någonting och det är egentligen viktigare. Jag försökte bara ta chansen att ösa på, säger Lindh.

VM går av stapeln i Doha i slutet av September och det är det som Lindh siktar på, VM-kvalgränsen ligger på 2:00,60, och hon har varit under det tidigare. I Sollentuna sprang 27-åringen på 2:01.79, en sekund snabbare än det tidigare säsongsbästa.

– Vi har lag-SM nästa helg, får se vad jag springer där. Sen ska jag åka till Schweiz och springa ett eller två lopp och sen är det lite öppet beroende på hur det går men det är närmsta planen.