Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter uppbrottet – han blir hennes nya tränare

Foto: IMAGE OF SPORT / JIRO MOCHIZUKI /IMAGE OF SPORT/S SIPA USA
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Angelica Bengtsson gjorde sin första tävling efter tränaruppbrottet. 

Då slog hon till med årsbästat 4,66 i Diamond League i Florens. 

För SVT berättar hon att hennes nya tränare blir Gustaf Hultgren – som även tränar Michaela Meijer. 

Efter en inledande rivning på 4,46 meter klarade den svenska stavhopparen såväl 4,56 som 4,66 i första försöket – vilket är nytt årsbästa för 27-åringen i säsongens blott andra tävling.

Sedan tog det stopp. Tre raka rivningar på på 4,71 räckte till en delad fjärdeplats i tävlingen.

Bara för några dagar sedan – med bara en och en halv månad kvar till OS i Tokyo – bröt tränaren Peter Widén samarbetet med Bengtsson. Under tävlingen i Florens tränades Bengtsson tillfälligt av ryskan Svetlana Romanova.

Hon tränar även Anzjelika Sidorova, den 29-åriga ryskan som tog hem segern i torsdagens tävling efter att som enda hoppare klarat 4,76. Hon klarade sedermera även 4,86 i andra försöket och gjorde sedan ett misslyckat försök på 4,91. 

Nu står det klart att 27-åringen kommer tränas av Gustaf Hultgren inför OS – som även ansvarar för hennes svenska rivalen Michaela Meijer. 

– Då ska vi lägga upp planen inför OS. Det känns som ett roligt äventyr just nu. Det känns bra att fokusera på något roligt och inte bara på att vara nervös, säger Bengtsson till SVT efter tävlingen i Florens.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.