Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krossade världsrekordet – sen upptäcktes missen

Foto: Cmore
Foto: Cmore
Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN

Noah Lyles krossade världsrekordet på 200 meter. 

Sen upptäcktes misstaget. 

Han startade på fel plats och sprang endast 185 meter. 

På torsdagskvällen hölls friidrottstävlingen Inspiration Games där flera friidrottsstjärnor tävlade mot varandra ”digitalt”, det vill säga att de utförde sina grenar på olika platser runtom i världen. 

Precis som i de flesta andra friidrottstävlingar som kunnats hålla under sommaren var många resultat lite blygsamma, då många av utövarna inte kunnat träna eller tävla som vanligt. 

Då kom herrarnas 200 meter. Och Noah Lyles. 

Slog osannolikt världsrekord – sen upptäcktes missen

22-åringen är grenens klart största stjärna och i Inspiration Games flög han ur startblocket, tog kurvan bra och sprang in på tiden 18.90. 

En slakt av Usain Bolts världsrekord på 19.19 från 2009. 

Lyles själv skrattade till av misstro när han såg resultatet, vilket han gjorde rätt i. För bakom den osannolika tiden låg ett misstag från Lyles. 

Han råkade starta på fel ställe på banan och sprang endast 185 meter. 

”Efter att ha gett hela friidrottsvärlden en hjärtattack så visade det sig att Lyles endast sprang 185 meter”, skriver friidrottssajten FloTrack

Därmed är Bolts världsrekord säkert ett tag till. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.