Kritiken mot sig själv: ”Det var inget vidare”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Fanny Roos fick det inte att stämma under Diamond League i Stockholm. 

Hennes 18.34 räckte till en sjätteplats.

Samtidigt visade Chase Ealey visar fin form inför VM. 

– Där väldigt hög nivå på kula dam i år och jag får fokusera på mig själv, säger Roos. 

Förra helgen slog amerikanskan Chase Ealey till med världsårsbästa under amerikanska mästerskapen då hennes stöt mätte hela 20 meter och 51 centimeter. Och Ealey fortsätter att visa fin form. Under torsdagens Diamond League i Stockholm mätte hennes andra stöt hela 20.30 vilket var längst av samtliga i årets Diamond League. 

Och det stannade inte där. 

I den sjätte kastomgången ökade hon på sin ledning och stötte hela 20.48 endast tre centimeter från hennes eget världsårsbästa och nio centimeter från Stadionrekordet på 20.57.

Roos kom inte över 19 meter

Det svenska medaljhoppet till VM, Fanny Roos tog sig inte över 19 meter och slutade sexa med sitt 18.34. 

– Det var inget vidare. Jag får inte ihop delarna. Då går inte kulan längre än 18.34 idag. Jag sätter inte tekniken och får inget tryck i det det blir väldigt långsamt. 

Hon fortsätter:

– Självklart hade jag velat stöta längre här och känna att jag var närmre långa stötar men vi kör vidare och får försöka stöta längre, säger Roos. 

Att Chase Ealey visar fin form tycker Roos bara är kul. 

– Hon är väldigt duktig det är kul att se och Sarah (Mitton) var också nära att stöta 20. Det är bara kul att se. Jag försöker bara fokusera på mig själv. 

Härnäst väntar en tävling i Karlstad för Roos innan det på måndag bär av till ”prekampen” i USA inför VM i Eugene. 

– Jag försöker bara åka dit och försöka stöta så långt jag kan och sedan får vi se hur långt det räcker. Det är väldigt hög nivå på kula dam i år jag får fokusera på mig själv och stöta så långt jag kan och se hur långt det räcker. 

Mondo-utspelet: ”Jag är tjock och han är bra på stavhopp”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.