Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kramers nya kanontid: ”Jag är verkligen nöjd”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Andreas Kramer imponerade under Diamond League i Rom. 

Svenskan slutade nia på 800 meter – men tiden var nytt årsbästa med stor marginal. 

– Jag är verkligen nöjd, säger Kramer till SVT.

Det blev ett något annorlunda lopp från Andreas Kramer, som vi är vana att se göra offensiva attacker i tät när han ställs mot europeiskt toppmotstånd. 

Diamond League-arrangören i Rom hade beställt hög fart från start, och Kramer hamnade långt bak i fältet. Den svenske löparen såg ut att gå mot en sistaplats, men stod för ett starkt upplopp och gick i mål som nia. 

Tiden, 1:45,33, var ett klart årsbästa och Kramers tredje bästa tid någonsin. 

Andreas Kramer med fin tid i Rom

– Det är kul att vara här i Rom att springa. Loppet kändes helt okej, jag är med och fajtas i loppet. Det är längre bak så klart, men jag möter de bästa i världen nu. Det blir lite tråkigare att kolla på de där hemma och dem som följer mig här. Men det blir perfekt för mig, jag behöver inte pusha på det sättet. Jag kan ligga med där bak och fortfarande springa snabbt, säger Kramer i SVT. 

Samtidigt utlovar 22-åringen bättre tider i sommar.

– Jag kände att springer jag 1:45 i dag är jag nöjd. Det kommer komma snabbare under säsongen. Jag är verkligen nöjd med det här loppet. 

Det svenska rekordet ligger på 1:45,03 och sattes av just Kramer i Karlstad förra året. 

Amerikanen Donovan Brazier vann loppet på det nya världsårsbästat 1:43,61. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.