Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kramer och Sagnia i kvällens EM-finaler

Khaddi Sagnia Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Andreas Kramer Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

I både försök och semifinal har Andreas Kramer lett loppen från start till mål. Men det är inte säkert att det blir samma taktik i kvällens EM-final.

– Det är ett alternativ som jag ska fundera på, sade han efter semifinalen.

Kramer är en av två svenskar, tillika göteborgare, i kvällens finalpass på Olympiastadion, tillsammans med längdhopparen Khaddi Sagnia. På förmiddagen ska också gångaren Persues Karlström genomföra sitt 20-kilometerslopp i de centrala delarna av Berlin.

21-årige Kramer från Sävedalen har överraskat de flesta i EM med sina två inledande 800-meterslopp i vilka han inte har tillåtit någon annan att gå förbi. Så fort någon har försökt attackera har svensken ökat farten.

Tufft startfält

Men han är väl medveten om att det kan bli en helt annan resa i finalen. Där finns den regerande världsmästaren Pierre-Ambroise Bosse, Frankrike, och polacken Adam Kszczot som vunnit de två senaste Europamästerskapen. Plus årets Europaetta Saul Ordóñez, Spanien.

– Det är verkligen ett bra startfält. Europa är väldigt bra på 800 just nu. Det är ett tufft motstånd, men mitt mål är att slå dem, sade Kramer utan att vilja ta ordet medalj i sin mun.

När han planerar taktiken finns det sådant som han alltid tar i beaktande inför lopp.

– Det är viktigt att hålla sig fri från att bli instängd och att ha tillräckligt med krafter kvar på slutet. Jag är stark och går inte för sistaplaceringarna. Vi får se hur långt det räcker.

”Bara köra på”

Efter en lyckosam inomhussäsong fick Khaddi Sagnia skadeproblem och hon har i sommar bara gjort tre tävlingar inför EM. I kvalet gjorde hon säsongsbästa, 6,69 meter, två centimeter över kvalgränsen.

Hon har inga höga förhoppningar inför finalen.

– Men jag ska bara köra på, sade hon efter kvalet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!