Korte i otäck krasch: "Det var ett trauma"

Publicerad

Finländska sprintstjärnan Annimari Kortes sensationella succé har fått stor uppmärksamhet. 

Men under tisdagen var 29-åringen med om en otäck motorcykelolycka - och berättar nu om dramat. 

– Det var ett trauma, men på det stora hela så hade jag tur, säger hon.

Hennes resa liknar ingen annans.

Finländskan Annimari Korte blev nordisk juniormästare i 100 meter häck och kom långt i både junior-EM och junior-VM. 

Men när hon skulle ta steget över till seniornivå drabbades hon av skadeproblem. Korte, som alltid hade haft problem med ledsmärtor och åkommor, fick så ont i ryggen och benen att hon blev sängliggande under långa perioder. 

Korte sadlade om till att bli sportjournalist och började göra friidrottsintervjuer för den finska tv-kanalen YLE. 

Korte i motorcykelolycka

Men i somras bjöd Korte på en storstilad comeback. Hon sprang på 13.25 under en tävling i sin nuvarande hemstad Barcelona, vilket räckte för att 29-åringen skulle kvalificera sig till att få springa i friidrotts-EM i Berlin nästa år.

Men under tisdagen råkade 29-åringen ut för en olycka som hade kunnat stoppa henne från att tävlingslöpa en längre tid. Korte var ute på sin motorcykel i Barcelona när olyckan var framme – och via twitter skriver hon om den långa väntan på att få hjälp.

"Jag trodde att finska sjukvården var långsam, men i Barcelona har jag fått vänta i över två timmar på en ambulans efter att ha ramlat på en motorcykel", skriver Korte

"Det var ett trauma"

När SportExpressen når henne har hon precis kommit hem från sjukhuset.

– Det regnade under tisdagsmorgonen, så min motorcykel tappade fästet och föll så att jag slog i mitt ansikte och mitt ben. Jag hade en stor portion tur, för det var inte några bilar direkt bakom mig, så folk som var i närheten kunde dra bort mig från vägen, säger hon.

Finländskan menar att hon är tacksam för att det inte slutade värre.

– Min fot var rejält stukad och jag blödde och var rejält svullen om benet – det var ett trauma – men på det stora hela så hade jag tur, fortsätter hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag