Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klüfts rival gripen i stor prostitutionsskandal

Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/CHAI V.D. LAAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SCHREYER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN / © BILDBYRÅN

Under EM 2002 tävlade Svetlana Gnezdilov mot Carolina Klüft. 

Nu misstänks hon för att vara en del i ett sex-trafficking nätverk som erbjuder prostitution, enligt israeliska Ynetnews

51-åringen nekar dock till alla anklagelser. 

Den före detta israeliska idrottskvinnan Svetlana Gnezdilov greps i måndags för att vara en av de huvudmisstänkta bakom en sex-trafficking skandal. 

Gnezdilov ställdes inför rätta i Tel Aviv District Court under måndagen men nekar till alla anklagelser som gäller bland annat människohandel och skattebedrägeri, skriver Ynetnews

Efter långa spaningar genomförde den israeliska polisen ett tillslag i samarbete med skattemyndigheten och grep flera misstänka som har varit delaktiga i ett nätverk som har har opererat i städer som Givatayim, Ramat Gan, Petah Tikva och Ra'anana under flera år. 

Representerade Israel

Enligt Ynetnews rekryterades nätverkets offer genom reklam på ryskspråkiga webbplatser i Israel och utomlands med rubriken: ”Massörer anställs - höga löner”. Undersökningen fann också att nätverket annonserade sina tjänster på sexportaler på olika webbplatser.

Utöver Gnezdilov greps fem andra misstänkta för att ha deltagit i nätverkets operationer gällande prostitution. Nätverket misstänks också för penningtvätt. 

51-åriga Gnezdilov har tidigare representerat Israel i tre VM och två EM i friidrott. Under EM 2002 i München tävlade hon i sjukamp och ställdes då bland annat mot Carolina Klüft som då fick sitt stora internationella genombrott. 

 

 

LÄS MER: Våldtogs: ”Vaknade naken på ett hotellrum”

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.