Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klüfts nya jobb – tar över som chef

Carolina Klüft har klart med ett nytt jobb, den före detta friidrottaren bli verksamhetschef för Generation Pep.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Prins Daniel
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carolina Klüft, 35, har klart med ett nytt jobb.

Den före detta friidrottaren tar över som verksamhetschef för kronprinsessparets stiftelse Generation Pep.

– Jag brinner verkligen för barn och ungas hälsa och ser fram emot att utöka mitt engagemang, säger Klüft. 

Carolina Klüft och hennes familj har flyttat från Stockholm till Järvsö, något som den före detta friidrottaren berättade i en intervju med SportExpressen under julhelgen. 

Men Carolina Klüft kommer inte att sluta vara verksam i Stockholm. Hon har under flera år jobbat med kronprinsessparets organisation Generation Pep och nu utökas hennes roll. 

Carolina Klüft har klart med ett nytt jobb, den före detta friidrottaren bli verksamhetschef för Generation Pep.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Klüft tar över som verksamhetschef för teamet som arbetar för att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.

– Jag känner mig både glad och tacksam inför min nya roll i Generation Pep. Jag brinner verkligen för barn och ungas hälsa och ser fram emot att utöka mitt engagemang. Samtidigt är jag väldigt peppad över att leda vårt grymma team i arbetet framåt, säger Carolina Klüft i ett pressmeddelande från Generation Pep. 

"Han är som alla andra"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är initiativtagare till Generation Pep, och Prins Daniel har utfört en mängd uppdrag för organisationen. 

Klüft har tidigare kommenterat hur det är att jobba tillsammans med kronprinsessparet

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med.

– Vi har en avslappnad attityd mot varandra, prins Daniel är en människa som alla andra. Samtidigt respekterar jag givetvis hans roll och att han representerar en traditionell institution i Sverige, sa Klüft till SportExpressen då. 

Mästarnas mästare 

Förutom arbetet med Generation Pep har Carolina Klüft efter friidrottskarriären föreläst och synts i en mängd olika tv-sammanhang. 

Hon har bland annat varit programledare för Viasats sändningar från OS i Sotji och Rio, och även för SVT:s "Duellen". I höst har hon spelat in både "Mästarnas mästare" och "Wild kids".

Carolina Klüft tog OS-guld i sjukamp i Aten 2004.
Foto: JONTE WENTZEL

Carolina Klüfts meritlista som sjukampare är lång, de största framgångarna var OS-guldet i Aten 2004, de tre VM-gulden (utomhus) och två EM-guld (utomhus). Innan friidrottskarriären avslutades 2012 bytte Klüft från sjukamp till längdhopp. 


LÄS MER: Så gick det för Bragdguldsvinnarna – tjänar miljoner på tobak (PREMIUM) 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.