Foto: Thomas Engstrom +1 917-386-3250
 Foto: Thomas Engstrom +1 917-386-3250

Klüfts hälsning efter stödet: "Tack för allt"

Publicerad

Efter Carolina Klüfts tårar i SVT-dokumentären strömmade hyllningarna in från berörda tittare.

Och via SPORT-Expressen skickar "Carro" en kärleksfull hälsning till svenska folket.

– Utan er hade det varit betydligt svårare att hantera alla de utmaningar min idrottskarriär har ställt mig inför.

Från att vara trakasserad i skolan - till en av Sveriges mest älskade idrottsstjärnor genom tiderna. Carolina Klüfts väg till toppen var lång.

I SVT-dokumentären "Carolina Klüft - Tjejen som inte kunde förlora" talade hon ut om glädjestunderna - men också livets mörka perioder.

– Det var ett halvår där man klippte sönder min väska, alla kastade snöboll på mig och sa att jag såg sjuk ut och var smal, säger hon till SVT.

Och när hon följer OS- tävlingarna i London från tv-soffan, brister det för stjärnan, som faller i gråt. Efter känslouppvisningen dröjde det inte länge innan hyllningarna från tittarna började välla in.

– Det bara ramlar in sms från folk. Jag blir nästan förvånad över hur många som berörts av den, säger filmaren Johan Candert.

"Har fått många sms"

I Växjö satt pappa Johnny Klüft och såg dokumentären och även han vittnar om folkets enorma kärlek.

– Man har fått många sms från släkt och vänner under kvällen. Det var många som tyckte att den var fin, säger han.

Samtidigt erkänner han att det var känslosamt att se tillbaka på sin dotters långa karriär.

– Det är klart att det är mycket känslor som kommer fram när man ser den, säger han.

"Jag är så tacksam"

Sent i går kväll kom också hälsningen tillbaka till svenska folket från en berörd Carolina.

– Tack för alla fina ord efter dokumentären. Jag är så tacksam för det fina stöd som jag har fått genom åren av mina fans där ute. Utan er hade det varit betydligt svårare att hantera alla de utmaningar min idrottskarriär har ställt mig inför. Tack för allt! Kram "Carro", skriver hon i ett sms till SPORT-Expressen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag