Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klüfts babylycka: ”Är väldigt glada”

Carolina Klüft.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Patrik och Carolina Klüft har fått sitt tredje barn.
Foto: BILDBYRÅN

Den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft, 36, och maken Patrik, 42, har blivit föräldrar igen.

– Det blev en tjej den här gången också. Alla mår bra och vi är väldigt glada, säger Patrik Klüft. 

Carolina Klüft har synts i flera stora tv-sammanhang efter friidrottskarriären. Hon har bland annat varit programledare för Viasats sändningar från OS i Sotji och Rio, och även för SVT:s ”Duellen” och ”Wild kids”. Förra vintern var Klüft en av deltagarna i ”Mästarnas mästare”. 

Den före detta sjukampsstjärnan har också varit i expert i SVT:s friidrottssändningar vid flera tillfällen. Men under friidrotts-VM i Doha saknades Carolina Klüft i rutan – anledningen; hon var gravid. 

Och nu har Carolina Klüft och hennes make Patrik Klüft fått sitt tredje barn. 

– Det blev en tjej även den här gången. Så nu har vi en hel trio, säger Patrik Klüft och berättar att flickan som föddes i oktober har fått namnet Nova. 

– Allt har gått bra och alla mår fint. Vi är väldigt lyckliga och njuter av familjelivet. 

Sedan tidigare har paret Klüft döttrarna Laleh, 5, och Amie, 2. 

Familjen Klüft har lämnat Stockholm

Förra året valde familjen Klüft att lämna Stockholm och flytta till Järvsö i Hälsingland. 

– Jag tycker om lugnet och att ha naturen nära. Vi hade haft hus i Järvsö ett tag och bott där växelvis, men nu har vi flyttat dit permanent och stormtrivs, det finns en enkelhet i att bo där, har Klüft tidigare sagt i en intervju med SportExpressen.

Ett OS-guld och tre VM-guld

Carolinas Klüfts meritlista som sjukampare är lång, de största framgångarna var OS-guldet i Aten 2004, de tre VM-gulden (utomhus) och två EM-guld (utomhus). Innan friidrottskarriären avslutades 2012 bytte Klüft från sjukamp till längdhopp. 

Patrik Klüft, tidigare Kristiansson, har även han en framgångsrik friidrottskarriär bakom sig med ett VM-brons i stavhopp (2003) som största merit. Han har efter friidrottskarriären bytt sport och jobbar nu som hockeytränare. 


LÄS MER: Klüfts beslut för familjen.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.