Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Stjärnan har fått bostad i Sverige

Armand Duplantis reser inom kort till Sverige. Möjligheterna att träna i Louisiana där han bor är begränsade på grund av coronakrisen.
Foto: PONTUS STENBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / BILDBYRÅN

Det har varit på gång ett tag, men nu är det klart. 

Armand Duplantis har fixat en lägenhet i Uppsala och flyttar till Sverige i sommar. 

– Han kommer träna både på friidrottsarenan och i IFU Arena under sommaren, det är planen, säger Upsala IF:s sportchef Henrik Wennberg till UNT

Redan i november förra året berättade Armand Duplantis, 20, att han letade lägenhet i Uppsala. 

– Jag kommer vara mycket mer i Sverige nästa år och vill inte bo hos min moster varje gång, sa han då. 

Duplantis såg Uppsala som en bra bas under tävlingssäsongen, då merparten av tävlingarna avgörs i Europa. Men efter sin sagolika inomhussäsong (där han slog världsrekord två gånger om) såg coronaviruset till att tävlingssäsongen lades på is och Duplantis stora mål, OS i Tokyo, flyttades fram till nästa sommar. 

Duplantis tvingades hem till föräldrahemmet

Dessutom har USA:s karantänsregler lett till att Duplantis inne kunnat träna som han velat de senaste månaderna. I stället för att vara på en riktig träningsanläggning har han flyttat hem till föräldrarna och byggt upp ett provisoriskt gym i deras trädgård. 

Trots de spartanska förutsättningarna berättade Duplantis för SportExpressen i april att han var tämligen nöjd. 

– Det är en ganska bra lekplats vi har skapat för mig här. Jag ska inte klaga, det är faktiskt inte alla som har en stavhoppsställning i sin trädgård. 

Klart: Duplantis flyttar till Uppsala

Men nu kommer han kunna börja träna ”på riktigt” igen, för nu står det klart att han flyttar till Uppsala i sommar. Upsala IF:s sportchef Henrik Wennberg säger till UNT att Duplantis till slut fixat en lägenhet och ska träna på friidrottsarenan och i IFU Arena under sommaren. 

Det är inte klart exakt när Duplantis anländer till Sverige, men han ska tävla på ”The Impossible games” i Oslo den 11 juni 

– Och han ska acklimatisera sig här först, säger Wennberg. 

Planen är sedan att Duplantis spenderar hela sommaren i Uppsala. 

Armand Duplantis är besviken att OS har flyttats, men menar att Olympiska kommittén inte hade något annat val.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.