Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Duplantis ska hoppa inför publik

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Snart kan publiken återigen klappa fram Armand Duplantis till nya världsrekordförsök.

Stavhoppsstjärnan kommer till start – inför 3 500 åskådare – när friidrottstävlingen ISTAF avgörs i Berlin i september.

Han fick publiken att hamna i extas efter att i vintras ha satt världsrekord i både i Polen (6,17) och Skottland (6,18).

Sedan dess har det varit ekande tomt på läktarna när Armand Duplantis hoppat stavhopp – men inte länge till. Svensk-amerikanen kommer nämligen till start i den klassiska friidrottstävlingen ISTAF i Berlin som arrangeras den 13 september – och återvänder därmed till Olympiastadion där han vann EM-guld 2018 efter att ha klarat 6,05.

Tävlingsarrangören har fått tillstånd att anordna tävlingen med ett begränsat publikinsläpp på 3 500 besökare. Friidrottstävlingen lockar vanligtvis runt 45 000 åskådare men på grund av rådande pandemisituation blir arrangemanget något annorlunda.

”Tillsammans med våra samarbetspartners så vill vi visa att vi finns där för supportrar och friidrottare, även i svåra tider. 3 500 i stället för 45 000 åskådare – ISTAF kommer definitivt bli annorlunda den här gången. Men det kan vara ett första litet steg till en normalitet”, säger tävlingsansvarige Martin Seeber i ett pressmeddelande.

Även tyska Gesa Felicitas Krause, som också vann EM-guld 2018, kommer till start på 3 000 meter hinder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.