Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kinseys besvikelse – bryter med tränaren

Erika Kinsey satsar vidare utan tränaren och maken, Daniel Kinsey.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Foto: Ian Macnicol / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Erika Kinsey besvikelse efter OS är över.

Nu laddar hon om genom att börja på ny kula.

Nu står det klart att hon bryter med tränaren och maken, Daniel Kinsey - i stället tar hon hjälp av en polsk tränare för att nå till VM i London.

– Han är en väldigt duktig höjdhoppstränare. Genom "Tomek" får jag in lite nya influenser, säger Kinsey till ÖP.

Erika Kinsey slog igenom på allvar i världseliten i höjdhopp redan under fjolåret. Med personbästat 1,97 vid lag-EM i Ryssland målades hon upp som ett av Sveriges stora medaljhopp till VM i Peking.

Men det gick inte riktigt som hon hoppats. Kinsey åkte redan ut i kvalet. När det var dags för nya mål stod OS i Rio högst upp på agendan.

Erika Kinsey tog sig också dit men tyvärr blev mästerskapet en besvikelse. Hoppningen stämde inte riktigt och Kinsey åkte ut redan i kvalet.

Börjar om med ny tränare

Men nu har besvikelsen lagt sig. Kinsey står redo att börja på ny kula och hon gör det med nya tränaren Tomasz "Tomek" Smialek - då hon valt att bryta med tidigare tränaren, Daniel Kinsey, som också är Erikas make.

– Han är en väldigt duktig höjdhoppstränare. Daniel hjälper också till fortfarande, men genom "Tomek" får jag in lite nya influenser och nya grepp som känns bra, säger Erika Kinsey till ÖP.

Erika Kinsley har hamnat i en träningsgrupp och hon känner att förändringen än så länge varit positiv.

– Jag har tränat själv så länge nu. Bra att ha några att tävla och sparra emot på träning, och lite nya vinklar och perspektiv. Det är en tjej och fyra–fem killar som är höjdhoppare och några av killarna har gjort runt 2,15, säger Erika Kinsey.

– Är inne på sjätte träningsveckan nu och det känns mycket bättre än förra året då jag ju hade problem med knät. Jag ser fram emot att börja hoppa lite snart också.