Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kastar in handduken: ”Det är hjärtskärande”

Foto: CHRIS COOPER/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / CHRIS COOPER/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Dina Asher-Smith är regerande världsmästare och i sitt livs form. Men det blir ändå inget OS-guld för brittiskan som valt att dra sig ur 200-meterstävlingen.

– Det är hjärtskärande, säger hon enligt BBC. 

Asher-Smith skadade baksida lår under de brittiska mästerskapen i juni men bestämde sig ändå för att åka till Tokyo och ge OS-gulddrömmen en chans.

I dagens semifinal på 100 meter misslyckades hon dock och sprang in på 11,05, en tid som inte räckte till en finalplats.

– Jag var uppenbart inte mitt normala jag, men det har varit en riktig resa, så jag är väldigt nöjd. Det som är mest frustrerande är att jag var i mitt livs form - och det kan jag säga med handen på hjärtat, säger hon enligt enligt BBC och fortsätter:

– Det är hjärtskärande. Jag är i mitt livs form. 

Nu meddelar 25-åringen att hon slänger in handduken på 200 meter. Hon hade hoppats på att upprepa succén från VM i Doha, men nu skulle motståndet ha varit ännu tuffare.

Amerikanska Gabrielle Thomas slog till med tidernas näst snabbaste 200 meterslopp under de amerikanska uttagningarna och är en av favoriterna till guldet. Dessutom står den alltid formtoppade jamaicanskan Shelly-Ann Fraser-Pryce på startlinjen med ett färskt OS-silver på 100 meter.

Asher-Smith kan dock komma att ställa upp på 4x100 meter.

Här dansar olympierna i synk fram på Tokyos gator.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.