Kastades ut – kallad för ”äcklig” av sin mamma

Emily Scheck slängdes ut från sitt familjehem när hon kom ut som homosexuell. 

Nu kämpar löparen för att få behålla sin tävlingslicens. 

Många homosexuella idrottare har vittnat om att de har fått utstå både hat och hot efter att ha kommit ut för omvärlden. För terränglöparen Emily Scheck kom avskyn från hennes absoluta närhet.

Scheck blev utslängd från sitt hem när hennes mamma upptäckte en bild på dottern och hennes flickvän. 19-åringen fick höra att hon var "äcklig" och ställdes inför ett ultimatum. Antingen skulle hon gå i så kallad omvändningsterapi – eller så skulle familjen ta avstånd från henne.    

Kastades ut från hemmet

– Jag kunde inte ens köpa mat. Jag fick leva på mina vänner och min flickvän, säger Scheck till Buffalo News.  

– Jag trodde aldrig att nåt sånt skulle hända mig. Mina vänner grät. Jag också. 

När Scheck kastades ut på gatan hade hon sammanlagt 200 kronor på fickan. Ett gäng vänner startade en insamling för att hon skulle kunna få ihop pengar till att överleva – men då hamnade hennes idrottskarriär i kläm. 

Collegeidrottens organ NCAA har strikta regler kring vilka sorts inkomster en collegeidrottare får ha. När de fick höra om insamlingen hotade de med att dra in Schecks tävlingslicens. 

Räddade tävlingslicensen

Då gick Schecks universitet Canisius College in och förhandlade å hennes vägnar. Till slut kom man fram till en lösning.

"Vi har fått höra från NCAA att Emily kan behålla sin tävlingslicens och fortsätta ta emot pengar från donationerna som ska hjälpa henne med bostadskostnader och utbildningskostnader", skriver Canisius College i ett uttalande. 

Men konflikten med familjen ser inte ut att få samma lyckliga upplösning. 

– De har gjort klart att jag får klara mig själv, säger Scheck. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.