Foto: EFE/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURESFoto: EFE/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
 Foto: EFE/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Mo Farah gör sin berömda gest. Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅNMo Farah gör sin berömda gest. Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Mo Farah gör sin berömda gest.  Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

Karriärens sista lopp slutade med ett silver

Publicerad

LONDON. Mo Farah ville avsluta med ett VM-guld inför hemmapubliken.

Men det blev ett silver.

Etiopiens Muktar Edris knep guldet – och firade genom att göra Farahs klassiska segergest.

Mo Farah inledde det här mästerskapet i stor stil. Inför en vild och galen publik sprang han hem segern på 10 000 meter i ett högdramatiskt lopp och firade med sina barn på banan.

Det kändes som ett avsked, men det kom först på lördagskvällen. Sir Mo Farah som han ska tituleras kommer numera att fokusera helt och hållet på landsväglopp och tackade för sig med loppet över 5 000 meter. 

Ivrigt påhejad av de nästan 60 000 åskådarna på Olympiastadion gjorde han också allt för att ta ett VM-guld i sista loppet – men det gick inte vägen.

Experten förklarar

Farah hade svårt att hänga med när etiopierna Muktar Edris och Yomif Kejelcha drev upp tempo tillsammans med USA:s Paul Kipkemoi Chelimo under sista varvet. Han gjorde ett sista försök på upploppet, utan att lyckas ta sig hela vägen fram.

Det blev ett silver för Farah, som faktiskt inte förlorat på 5 000 meter sen 2013.

– Vilken avslutning!, säger TV4:s expert A Lennart Julin.

– Chelimo såg till att det var ett sånt tempo att Mo Farah inte hängde med. Farah försökte på upploppet, men kom inte ikapp Edris.

Muktar Edris firade VM-guldet genom att sätta händerna ovanför huvudet i formen av ett M – alltså Farahs segergest. "Ni kanske missade det, men vilken hyllning", skriver BBC.

Eller var det ett hån...?

https://twitter.com/julian_bennetts/status/896458354566062080
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag