Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Karlströms förklaring – efter missen i VM

Publicerad

LONDON. Målet var en medalj.

Resultatet blev en 37:e plats.

– Det är fruktansvärt dåligt, säger Perseus Karlström efter misslyckandet på VM-tvåmilen.

Daniel Ståhl kastade hem ett VM-silver för Sverige redan första helgen. Efter det har svenskarna haft det tungt i London.

Hopp efter hopp har släckts.

Inför dagens gångtävlingar på The Mall nedanför Buckingham Palace ställde vi oss frågan om Perseus Karlström kunde frälsa Sverige i tvåmilen. Statistiken talade för att han skulle kunna vara med i toppen och han själv pratade med medaljer.

Men nej, det ville sig inte för Karlström den här gången.

"Jag orkade inte"

En halvtimme in i loppet låg han uppe i täten, men sen kom kollapsen. 27-åringen från Eskilstuna föll genom fältet och såg rejält plågad ut.

När han väl klev över mållinjen var han 37:a.

– Jag hade inte krafterna helt enkelt, jag orkade inte hålla det där tempot längre än så, säger Perseus Karlström när vi träffar honom efteråt.

Förklaringen? Kanske var han övertränad. Karlström berättar att han hade ett riktigt tufft pass, som tog kol på honom. Efter det har det känts som att han saknat den sista spetsen i sin gång, säger han.

Hansson bäste svensk

Samtidigt konstaterar han:

– Det här är fruktansvärt dåligt. Nästa gång måste jag göra bättre ifrån mig.

Storebrorsan Ato Ibañez slutade på 44:e plats.

Tidigare under dagen gick Anders Hansson femmilen och imponerade genom att slå sitt personliga rekord. Men det räckte bara till 28:e plats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag