Kallur visade upp skadorna i ansiktet på instagram. Foto: Instagram.Kallur visade upp skadorna i ansiktet på instagram. Foto: Instagram.
Kallur visade upp skadorna i ansiktet på instagram. Foto: Instagram.
Foto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅNFoto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅN
 Foto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅN

Kallur svimmade – visade upp skadorna

Publicerad

Susanna Kallur har bytt löparbana till tv-soffa, men skadorna jagar henne fortfarande.

Den före detta friidrottsstjärnan såg på en sjukhus-serie då hon plötsligt kände sig yr och föll ner med ansiktet i golvet.

– Jag har tydligen lite att bearbeta, skriver stjärnan på sin Instagram.

Efter en lång framgångsrik karriär valde Susanna Kallur valde att lägga skorna. 36-åringen fick en tårögd avslutning på inomhus-EM i Belgrad där hon lyckades ta sig till finalen på 60 meter häck på tiden 8,14. En bra bit från det nio år gamla inomhusvärldsrekord (7,68) som hon fortfarande stoltserar med, men det blev likväl en fin avslutning på en fin karriär.

– Jag tror jag börjar gråta, det är känslosamt men nu får det vara slut, sa Kallur till SVT då.

"Känner mig inte helt hundra"

Sanna Kallurs sista period av karriären präglades av skador – men till OS i Brasilien 2016 tog hon sig tillbaka, då 35 år gammal. Många har hyllat den prestationen som en bragd. Men livet efter elitkarriären verkar inte heller verkar vara riskfria.

Lägger upp bild på blåslaget ansikte

På sin Instagram publicerar VM- och OS-medaljören upp en bild som visar ett blåslaget ansikte. I bildtexten beskriver Kallur hur hon fastnat framför en sjukhus-serie som visade detaljerade bilder från en märgspiksoperation - samma ingrepp som hon själv tvingades till 2012. De intensiva bilderna blev för mycket för den pensionerade idrottslegendaren som genast kände sig illamående.

– Känner mig inte helt hundra, sätter mig upp med huvudet mellan knäna, svimmar och faceplantar golvet, skriver hon.

– Mår bra i dag, men har tydlig lite att bearbeta, lägger hon till.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag